Синоптиците прекратиха само ден, след като го започнаха. Прогнозите за

...
Синоптиците прекратиха само ден, след като го започнаха. Прогнозите за
Коментари Харесай

Синоптиците прекратиха протеста след ден и половина

Синоптиците прекратиха единствено ден, откакто го започнаха. Прогнозите за времето, които през вчерашния ден бяха спрени на уеб страницата му, днес вече са възобновени, разяснява пред директорът на Националния институт по метеорология и хидрология проф. Христомир Брънзов. По думите му причната е, че митингът им започнал да се политизира и манипулира.

По-рано през деня депутатите взеха решение посредством промени в закона за водите Национален институт по метеорология и хидрология да премине към екоминистерството, както бе и планувано. По време на дебатите ГЕРБ се оповестиха в поддръжка на митинга на метеоролозите. Екоминистърът Борислав Сандов обаче и през днешния ден увери, че не става дума за наказателна акция към Национален институт по метеорология и хидрология поради излизането й преди години от Българска академия на науките. По думите му прехвърлянето на службата от министерството на образованието към еко ведомството няма да промени структурата, работата и бюджета на института, както и че функционалностите му са най-вече в интерес на министерството, което той оглавява.

Синоптиците обаче показаха, че остават в протестна подготвеност, до момента в който не се гласува закона за бюджета и не видят текстовете, свързани с автномията и финансирането им.

Още по тематиката, може да наблюдавате тук:

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР