Синоптиците предупреждават: Бурята Фредерик ще достигне до България тази вечер.

...
Синоптиците предупреждават: Бурята Фредерик ще достигне до България тази вечер.
Коментари Харесай

Синоптиците предупреждават: Бурята Фредерик ще достигне до България тази вечер


Синоптиците предизвестяват: Бурята Фредерик ще доближи до България довечера. Периферията на бурята „ Фредерик “ ще доближи България довечера, предизвестяват синоптици.

Трябва да се подходи с голямо внимание към идната конюнктура. Защото предстоящите стихии ще имат голям капацитет за материални вреди. Съветваме да избягвате пътуванията и проходите, осведомят от Метео Балканс.
.

Най-голямо предизвикателство ще е студеният северозападен вятър. В събота до обяд ще е по-мощен в западната половина на страната и по планините. Следобед, по здрач и през нощта поривите ще са ураганни във високата част на Централна и Източна Стара планина, Лудогорието и по Черноморието.

Във връзка със мощния вятър през днешния ден в София екипите на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ са реагирали на 18 сигнала. Те са за паднали клони на дървета, строителни огради, ламарини и рекламно-информационни детайли от билбордове, осведомиха от Столична община.

През деня за цялата страна има оповестени кодове – жълт и оранжев за мощен вятър.

Бъдете деликатни за летящи във въздуха предмети. По тази причина са вероятни местни нарушавания на нормалните действия навън.

Бъдете подготвени за повече проблеми, структурни повреди, изкоренени дървета и риск от пострадвания от летящи предмети. Възможни са разстройства в електроснабдяването.

Предупреждение за силни ветрове ще има и за неделния ден. В половината част на България НИХМ още веднъж е оповестил жълт или оранжев код.

 код вятър

По-рано през днешния ден във Варна бе разгласен оранжев код за рисково време. Предупреждението е обвързвано с прогнозите за мощен, плевел до ураганен, вятър. Скоростта на поривите денем се чака да доближи 15-20 м/с, а през нощта – 20-25 м/с. На намерено поривите ще доближат 25-30 м/с.

Община Варна предлага жителите във Варна и региона да обезопасят домовете и парцелите си, като затворят всички порти и прозорци и реалокират леки предмети и имущество на закрито. Собствениците на моторни транспортни средства се поучават да паркират колите си надалеч от дървета, градежи и други рискови места.

Всички институции са в подготвеност да реагират на влошеното време. Енергоснабдяване, водоснабдяване, пристанищна и регионална администрация координират между тях, с цел да предотвратят преустановяване на комуналните услуги.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР