Сингапур е класиран като най-доброто място за живеене по време

...
Сингапур е класиран като най-доброто място за живеене по време
Коментари Харесай

Най-доброто място за живеене по време на пандемията

Сингапур е класиран като най-хубавото място за живеене по време на пандемията! Градът страна оглави класацията Covid Resilience на Bloomberg този месец, като детронира Нова Зеландия за първи път. Досега последната постоянно е била номер едно във всяка ранглиста за качество на живот.

Основното преимущество на държавата от Югоизточна Азия е бързият ритъм на имунизиране. Сингапур е ваксинирал към една пета от популацията си, което се равнява на 5,7 милиона, написа Bloomberg. Класацията прави оценка 53-те най-големи стопански системи по редица индикатори, с цел да дефинира тяхното „ класиране по резистентност “.

Проучването  преглежда случаите на Cоvid-19, равнищата на смъртност и % от популацията, обхванато от ваксини. Той също по този начин преглежда фактори за качеството на живот като тежестта на рестриктивните мерки поради локдаун, придвижването на хора в търговски и офис площи и здравните осигуровки на жителите.

Сингапур е постигнал 79,7% по индикаторите, като страната е похвалена поради налагането на строга карантина и ограничение на вируса на локално равнище, като за прочут интервал бе неразрешено придвижването от една област в друга. Тези ограничения, въведени още при започване на пандемията, са потвърдили, че сингапурците могат „ да се върнат към всекидневието си в огромна степен “.

За съпоставяне: Нова Зеландия, която също е посочена като образец за успешно справяне с пандемията, е ваксинирала единствено към 1,9% от популацията си. Австралия, която се подрежда на трето място в класацията за резистентност е ваксинирала към 3,7% от популацията си. Израел, Тайван и Южна Корея също са измежду 10-те най-високо класирани страни.

Според Bloomberg трите водещи страни – Сингапур, Нова Зеландия и Австралия – обезпечават на своите поданици „ предпандемично качество на живот “, като се изключи интернационалните пътувания. Границите на трите страни са затворени за множеството задгранични туристи повече от година, само че всяка страна се пробва да даде опция за туризъм на други места, които държат вируса под надзор.

По-рано този месец Нова Зеландия и Австралия се споразумяха за пътешестване без карантина сред двете страни, стига нито една от двете да не регистрира ново огнище на вируса. Тази седмица пък Сингапур разгласи, че ще обезпечи сходна опция и за пътешестване до Хонконг.

 
Израел затвори и последното си Covid отделение
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР