Сингълът God Save The Queen, превърнал се в знаков за

...
Сингълът God Save The Queen, превърнал се в знаков за
Коментари Харесай

"Секс пистълс" не спират да се подиграват с кралицата

Сингълът God Save The Queen, трансформирал се в знаков за английската пънк рок група " Секс пистълс " и провокирал скандал през 1977 година, ще бъде публикуван още веднъж на 27 май, в навечерието на честванията на 70-ата годишнина на кралица Елизабет II на престола, заяви Агенция Франс Прес.  " Един от най-търсените винилови записи в историята се завръща по лавиците ", заяви формалният акаунт в Туитър на групата и по този начин извести преиздаването на стеснен брой колекционерски плочи.

Дебютът на сингъла, чието заглавие е заемка от английския народен химн, съответствува със сребърния юбилея на кралицата през 1977 година Текстът на песента съпоставя монархията с " фашистки режим ", споделя още, че кралицата " не е човешко създание ". Парчето е неразрешено за лъчение от публичното радио и телевизия, само че стига до второ място в английската ранглиста.

По това време звукозаписната компания " Ей енд Ем " унищожава 25 000 копия от плочата. Сега единствено 1977 екземпляра ще бъдат пуснати на пазара, като от страна В е парчето No Feeling. Лейбълът " Върджин " пуска и различен винил, като на обложката е портрет на Елизабет II, чийто очи и уста са закрити от надписите на заглавието и името на групата. На страна В на плочата е записана песента Did You No Wrong.

Двете нови издания ще са на пазара на 27 май, няколко дни преди плануваните за интервала 2-5 юни тържества за платинения празник на кралицата. В началото на 2022 се навършиха 70 години, откак тя заема английския трон, което ще бъде маркирано с всенародни празненство на Острова.

" Секс пистълс " са именита английска пънк група, основана през 1975 година от предприемчивия притежател на секс шоп Малкълм Макларън. Вдъхновен от американския глем рок, той вижда в пънка златна мина, в случай че се разпространява измежду работническата класа. В групата влизат Джони Лайдън, по-известен с псевдонима си Джони Ротън, Глен Матлок, Стив Джоунс и Пол Кук. През 1977 година басистът Матлок е сменен от Вишъс, който обаче умира от свръхдоза опиати единствено две години по-късно. Групата просъществува малко, като през десетилетията по-късно прави няколко опита за възобновление.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР