Синемакс не спира да се развива в положителна посока -

...
Синемакс не спира да се развива в положителна посока -
Коментари Харесай

Фалш, като свирепа лятна буря

" Синемакс " не стопира да се развива в позитивна посока - излъчи даже естонски филм! Въпреки оценката 6.1 в IMDb и най-вече локалните награди  на Вало Тоомла е много добра продукция, съчетала по едно и също време класическата камерна скандинавска психическа традиция и клаустрофобичния хорър вид " среща със симпатични, само че мистериозни непознати ".

Ана (Миртел Пола) и Юхан (Прийт Фойгемаст) са млада фамилна двойка, неотдавна изгубила дете (аборт?). Отиват на крайбрежието в съвременна, футуристична и скъпа вила на заможни другари, с цел да преодолеят нещастието. Тя е изтънчена, нежна и директна, той е приветлив, строен и загадъчен.

Докато са в морето, някой им пребърква облеклата. Те виждат, само че Юхан взема решение да не се конфронтират и да изчакат. Разумна нерешителност или мекушав боязън? Всъщност това е друга двойка, къмпингуваща на тяхна земя (минали са около палатката им, от която дъни естонски дет траш(!)), само че неподготвена за неволите на този вид отмора. Мъжът е плешивият, длъгнест и кльощав Ерик (Меелис Ремелд), дамата е привлекателната и наивно открита пясъчноруса Трин (Мари Абел), която си наранява крайници на плажа.

Ана и Юхан канят новите си познати във вилата, която показват като своя. Ана кокетничи пред Ерик, комуто споделя, до момента в който са надалеч от другите двама, че със брачна половинка си имат отворена връзка и той е стерилен(!). Съблазнява ли го в действителност?  Юхан споделя на Трин, че сътрудниците им са правили секс, тя желае да си отмъсти, обстановката ескалира в борба, цялостна със спотаено и дълго преглъщано принуждение и заслужено възмездие за играта с възприятията на другите и целенасочената операция, подбудена неразбираемо дали от досада, или от насъбрана засегнатост и злост.

Реална обстановка или напрегнат призрачен сън, сънуван от? Важното е, че рисковото прекарване, като се изключи че оголва същинската същина на двамата и техните взаимни, може и да пречисти атмосферата посред им като свирепа, само че къса лятна стихия и да сложи ново начало на им. Ала в края се прокрадва неразбираема завоалирана имагинерна опасност...

 

Боян Атанасов е жива софийска легенда, човек на живота, на киното, на театъра, на музиката. Само който не го познава, единствено той не се е впечатлявал от неговите енциклопедични познания в гореизброените области и освен в тях. За наша наслада Боян има личен блог, публикации от който публикуваме при нас с неговото общително единодушие. Останалите му титанични материали можете да откриете .
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР