Синдромът на разбитото сърце е признат за болест, защото оставя

...
Синдромът на разбитото сърце е признат за болест, защото оставя
Коментари Харесай

Синдромът на разбитото сърце е признат за болест

Синдромът на разрушеното сърце е приет за болест, тъй като оставя дълготрайни провали на човешкото здраве. Това откриха шотландски учени след в детайли проучване. Страдащите не се възвръщат от единствено себе си, без лекарска помощ, а провалите върху прочувственото им положение и душeвността са трайни.

В изследването взели участие 52-ма души от двата пола. Целта на специалистите бе да се съсредоточат и да открият дали заболяването дава някакви отблясъци върху здравето, или е просто психологично положение. Известно е, че така наречен синдром на разрушеното сърце е обвързван с прочувствен или физически стрес и може да докара до сърдечна уязвимост и непълнота, а в избрани случаи даже да има и по-сериозни последствия за здравето.

Като по-чувствителни в плен на заболяването по-често се оказват дамите. Синдромът имитира сърдечна рецесия - болежка в гръдния панер и лявата ръка, която пълзи от време на време към горната челюст, затруднява дишането, появяват се неочаквани позиви за повръщане, световъртеж, а понякога избива и студена пот.

Това положение обаче надалеч не е почтено, нито мислено, а има дълготрайни последствия. Проучването посочило, че в случай че човек остане жертва на синдрома в продължение на четири месеца, положението води до развиване на фиброза, т. е. трайно увреждане на сърдечния мускул.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР