Синдикатите в МВР запазват протестната си готовност и започват ежеседмични

...
Синдикатите в МВР запазват протестната си готовност и започват ежеседмични
Коментари Харесай

Полицаите и надзирателите остават в протестна готовност

Синдикатите в Министерство на вътрешните работи резервират протестната си подготвеност и стартират ежеседмични срещи с представителите на ръководещата коалиция. Националните митинги ще се възобновят в края на май, в случай че няма гаранции, че заплатите им ще бъдат увеличени с 25% от началото на юли с актуализацията на бюджета.

" Имахме една среща с министъра на финансите и вицепремиер Асен Василев и двете организации правят оценка тази среща като много сериозна въпреки, че е рано да чакаме директен резултат от нея. От наша позиция може да бъде квалифицирана като поръчка за ново начало. Има някакъв късмет да сближим позициите си с министър Василев по въпроса за една скица, широкопрокламирана от него, както ние я назоваваме пари против промени ", съобщи Валентин Попов, ръководител на УС на Синдикалната федерация на чиновници в Министерство на вътрешните работи.

" Първите 100 дни от ръководството на страната на процедура демонстрираха, че обявените планове за ефикасна, същинска и целесъобразна промяна в бранша за сигурност, която следва да е обвързана с политика на приходите все още, остава неосъществена. Напомняме на институционалните представители, че са длъжници на българското общество и на чиновниците, заети в системата за сигурност. Ако би трябвало да сложим оценка, самостоятелна и групова, то обективната оценка е нула. Като заинтригувана страна Министерството на правораздаването - подсещаме на министъра, че към сегашния миг към момента не е показал на ССЗБ функционалния разбор на двете профилирани дирекции - Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " и Главна дирекция " Охрана ", добави Радослав Мартинчев, заместник-председател на УС на Синдиката на чиновниците в пандизите.

Вижте още в директното включване на репортера ни Иво Никодимов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР