Синдикат Защита подновява протестите от 30 август, съобщиха от синдиката.

...
Синдикат Защита подновява протестите от 30 август, съобщиха от синдиката.
Коментари Харесай

Синдикат Защита подновява протестите за заплатите в спешната помощ

Синдикат " Защита " възобновява митингите от 30 август, оповестиха от синдиката. Ще бъдат открити и палаткови лагери пред Министерския съвет и пред Министерството на здравеопазването, предава Българска телеграфна агенция. Според синдиката към настоящия миг не са разпределени заслужено спомагателните средства, отпуснати от Народното събрание, за нарастване на заплатите на заетите в Центровете за незабавна здравна помощ. 

В писмо до министър -председателя акад. Николай Денков от " Защита " упорстват да " не бъде позволено извънредно несправедливото и обидно недооценяване на труда на заетите в Спешните центрове, което одобри така наречен Отраслов съвет в бранш " Здравеопазване ", а точно да бъде обещано на всички по равно нарастване от 22 % ". От синдиката напомнят, че с писмо са поискали среща с премиера на 31 август, само че до този миг не са получили отговор. 

Припомняме, че профсъюз " Защита " стачкува на 21 август с искане за заслужено систематизиране на увеличените средства за незабавната помощ.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР