Синдикат Образование към КТ Подкрепа поиска реална забрана за притежание

...
Синдикат Образование към КТ Подкрепа поиска реална забрана за притежание
Коментари Харесай

Синдикат Образование поиска реална забрана за мобилен телефон в учебен час

Синдикат " Образование " към КТ " Подкрепа " изиска действителна възбрана за владеене и прилагане на мобилен телефон в образователен час .

Предложението на Синдикат " Образование " е за смяна в Закона за предучилищното и учебното обучение (ЗПУО), като се вмени обвързване за сключване на контракт сред просветителната институция и фамилията , който да включва и експлицитна възбрана за владеене и прилагане на мобилен телефон в образователен час.

 Гърция забрани мобилните телефони в учебните заведения
Гърция забрани мобилните телефони в учебните заведения

Ще спре работата на охранителните камери

Синдикатът също упорства по-бързо да се обезпечат цифрови устройства на просветителните институции за работа в час като таблети, монитори, интерактивни дъски и други, които да привлекат интереса на децата и учениците.

В позицията на синдиката се споделя, че са нужни промени, защото сега разпоредбите към учениците и родителите са противоречиви и неефективни.

 Франция забрани мобилните телефони в държавните учебни заведения
Франция забрани мобилните телефони в държавните учебни заведения

Но съгласно критици решението няма да помогне за възстановяване на дисциплината

" Изходите от тази обстановка са два: Да продължим да се давим в океана от официални текстове и да си мечтаем, че не сме стигнали дъното на упадъка на българското обучение или да използваме от дълго време откритата " топла " вода и създадем настоящи правила ", означават от синдиката.

" Текстът от ЗПУО за възбрана използването на мобилен телефон по време на образователен час не работи. Българските възпитаници могат и си играят на смарт телефоните или си " пишат " по време на час. Защото няма принадлежности за противопоставяне на този недостатък. Защото виждаме несъгласието на множеството български родители към всички ограничавания към техните деца. И тъй като законотворците не целят основаването на правила, които да се съблюдават, а избират такива, които звучат красиво. Не можем да пропуснем някои просветителни институции, които са основали правила и в часа " молят " учениците да слагат телефоните в къщички за телефони ", разяснява се още.

Синдикатът дава образци с европейски страни , където е неразрешено използването на мобилен телефон по време на час.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР