Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) настоява за промяна

...
Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) настоява за промяна
Коментари Харесай

Синдикатите на МВР обявиха протестна готовност, настояват за 10% увеличение на заплатите

Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР) упорства за смяна в плана на Закона за бюджет на Република България  - 2023 година, посредством приемане на най-малко 10% нарастване на главните заплати във ведомството, оповестиха от синдикалната организация.

Управителният съвет на СФСМВР афишира протестна подготвеност и приканва членовете си за протестни дейности по места на 4 и 6 юли 2023 година, без спиране осъществяването на служебните отговорности, като тяхното осъществяване ще се състои преди започване на работните смени или в обедната отмора.

СФСМВР стартира и подготовка за народен митинг, в гр. София на дата сред първо и второ четене на плана на бюджета, в случай че той остане в същия тип.
Предложеният бюджет не се стреми да стимулира чиновниците в Министерство на вътрешните работи, които са единствените ангажирани с явно продължаващата тежка мигрантска рецесия и обезпечаване на идните следващи избори и защитата на публичния ред преди и по време на провеждането им, показват от синдикалната федерация.

Разчетите на финансовото ведомство не регистрират по никакъв метод неналичието на задоволително чиновници, което натоварва в допълнение работещите във ведомството, задълбочаващото се тежко софтуерно закъснение, неналичието на функционални униформи и редица други съществени проблеми.

Предложението на финансовия министър внезапно контрастира с изразените от партиите планове за усъвършенствания в органите за сигурност, показват от СФСМВР.

„ С поддръжката, дадена от Министерския съвет на по този начин оферти бюджет, ставаме очевидци на следващата подигравка със чиновниците в Министерство на вътрешните работи и съществено подценяване освен на тяхната работа, само че и на риска, на който са подложени “, означават от синдиката. От там припомнят, че единствено за 2022 година седем служители на реда са изгубили живота си, изпълнявайки служебните си отговорности. Подобно надменно отношение за следващ път демотивира работещите в Министерство на вътрешните работи, акцентират от полицейския профсъюз.

Националният профсъюз на пожарникарите и спасителите „ Огнеборец ” също упорства за увеличение на средствата за личен състав в плана на бюджет за Министерство на вътрешните работи за 2023 година с не по-малко от 15% и опазване на сумите за прехрана и финансови разноски за ведомството най-малко на равнищата от 2022 г.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР