Синдикалната федерация на служителите в МВР и Синдикатът на служителите

...
Синдикалната федерация на служителите в МВР и Синдикатът на служителите
Коментари Харесай

Полицаи и надзиратели излизат на два протеста

Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи и Синдикатът на чиновниците в пандизите в България приканват членовете и симпатизантите си на 3 юни да излязат на безмълвен митинг. Успоредно с това провеждат народен протестен протест на 12 юни.

„Нашите претенции не са променяни от 20 февруари тази година, само че те са остри и нужни. Те са точни параметри на нарастването на заплатите в двете министерства, като условието е това да бъде най-малко 25%, и пускане на промяна в бранш „Сигурност“, съобщи зам.-председателят на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерството на вътрешните работи Илия Кузманов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му единият митинг е сигнален, до момента в който се извърши актуализация на бюджета. Той се надява разсъдъкът да надделее. Ако ли не – на 12 юни националният митинг ще бъде присъствен пред постройката на Народното събрание.

„В Министерството на правораздаването има срещи с министъра. При нас няма срещи, останали сме единствено на едни наложителни визии със Съвета за национално партньорство, като никога разговорът не е пълностоен. При нас режимът е съобщителен. По наша информация са основани десетки работни групи, само че в никоя от тях не сме поканени“, уточни Илия Кузманов.

Той посочи, че такова неглижиране на синдикатите в Министерството на вътрешните работи не си спомня да е имало. „Има тотално неуважение на нашите становища“, добави Кузманов.

„Структурите на Министерство на вътрешните работи ще работят по време на митингите, тъй като не можем да си позволим да спрем работа – по закон и като експерти. Неприятно ще бъде, в случай че правото ни на митинг бъде употребявано политически, тъй като ние политически претенции нямаме, само че обществените ни са остри“, приключи той.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР