Синът на най-дълго управлявалия бг премиер Станко Тодоров - Калин,

...
Синът на най-дълго управлявалия бг премиер Станко Тодоров - Калин,
Коментари Харесай

Как Маричков свиреше в дома на Живков: К.Тодоров

Синът на най-дълго управлявалия бг министър председател Станко Тодоров - Калин, споделя спомен от 70-те, когато софиянците назоваха улица Оборище - Тодорище, тъй като на нея е блокът, в който живее Т.Живков: " НА ПРАГА НА ВРЕМЕТО

 

Не си предизвиквам " Панорама ", само че нощес се подлъгах...
Там " Щурецът " Кирил Маричков представяше новата си книга " На прага на времето ". В нея споделя по какъв начин са го репресирали през времената на соца, по какъв начин на концертите на групата, " баретите " са обитавали почитателите.

 

В тези времена, Управление безопасност и охрана (Пето управление н беше посъветвало първите мъже на страната да живеят на едно място, за по-лесна защита. Така се озовахме в къщата на " Оборище " 17, в този момент там е " Музикалното учебно заведение ", дружно със фамилиите на, Живко Живков, Григор Стоичков и Лъчезар Аврамов.
Аврамови живееха повече на вилата, по тази причина синът им Сашо беше отстъпил една от стаите на приятелите си от групата " Щурците ". Те свиреха денонощно и не ни оставяха  доста, доста да спим.

 

Най си патеха Людмила Живкова и Иван Славков, които бяха под тях. Но не смееха да стачкуват, тъй като " Щурците " репетираха и парчето си за Детската асамблея " Знаме на мира ". С него след това участваха на фестивала на ангажираната ария " Ален мак ".
И тогава, " Щурецът " Кирчо умееше изкусно да прескача " прага на времето ".

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР