Синът на Михаел Шумахер - Мик, спечели титлата във Формула

...
Синът на Михаел Шумахер - Мик, спечели титлата във Формула
Коментари Харесай

Мик Шумахер стана шампион във Формула 2

Синът на Михаел Шумахер - Мик, завоюва купата във Формула 2 за 2020 година Състезателят на " Prema Racing "  завърши едвам на 18-то място в последното съревнование - в Бахрейн, само че неговият главен конкурент Калъм Илот (UNI-Virtuosi) приключи също обратно - на 11-та позиция, откакто се нуждаеше от второто място, с цел да стане първенец този сезон. Победата в Бахрейн спечели индиецът Джехан Дарувала (Carlin), за който това е първи триумф във Формула 2. Така в крайното класиране Шумахер-младши е с 215 т., пред Илот (201) и други

" Честно казано, малко съм отчаян от класирането, към момента не се усещам първенец. Мисля, че ще отнеме няколко дни, до момента в който осъзная. Момчетата, против които карах тази година, са невероятни и на високо равнище ", разяснява германецът.

Това бе и последното му съревнование във Формула 2. Както е известно, от идващия сезон Мик Шумахер ще кара във Формула 1 с екипа на " Хаас ". Той ще дебютира на най-високо равнище с трофеи и от Формула 2, и от Формула 3 зад тила си.

Очаква се дебютът на 21-годишният водач да бъде за Гран при на Австралия, като това ще се случи 9 години след последното съревнование на популярния му татко във Формула 1 (през 2012 г.).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР