Синът на легендарния холандски футболист Йохан Кройф – Жорди е

...
Синът на легендарния холандски футболист Йохан Кройф – Жорди е
Коментари Харесай

Синът на Кройф стана национален селекционер в Южна Америка

Синът на именития холандски футболист Йохан Кройф – Жорди е новият селекционер на Еквадор. Местната федерация му гласоподава доверие и му сложи цел – класиране на Световното състезание в Катар през 2022 година. Холандецът заема мястото на краткотрайния селекционер Хорхе Селико.

Жорди Кройф не може да се похвали с доста триумфи на треньорския пост. Той започва през 2009 година като помощник-треньор в малтийския Валета, а в идващите седем години зае ролята на състезателен шеф в кипарския АЕК Ларнака и Макаби Тел Авив. През 2017 година слиза още веднъж на терена и става треньор на израелския гранд. За последно Кройф работи в отдалечен Китай отпред на Чонгкинг Дангдай Лифан.

Поемайки селекцията на Еквадор, холандецът за първи път ще опита работата на национално равнище. Южноамериканците не съумяха да се класират за последното Световно състезание в Русия и в този момент задачата е да не бъде пропуснат втори следващ конгрес.

Преди това Еквадор ще вземе присъединяване на Копа Америка, която ще се организира в Аржентина и Колумбия. „ Ла три “ са в група В дружно с домакините от Колумбия, Бразилия, Венецуела, Перу и Катар.

| OFICIAL✔️⚽️ |

¡Damos una gran bienvenida al nuevo director técnico de #LaTri
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР