Синът на бившия депутат от ГЕРБ Лъчезар Иванов - Георги,

...
Синът на бившия депутат от ГЕРБ Лъчезар Иванов - Георги,
Коментари Харесай

Свидетел: Николов беше задрямал, когато блъсна колата на Милен Цветков

Синът на някогашния народен представител от ГЕРБ Лъчезар Иванов - Георги, свидетелства, че секунди преди 23-годишният Кристиян Николов да удари с колата си автомобила на журналиста Милен Цветков, е видял, че приятелят му е задрямал и с клюмнала глава. "  Не помня дали му изкрещях и какво споделих. Докато съумея да направя нещо ударът беше налице ", свидетелства още Иванов пред съда.

Той е един от директните очевидци на злополуката, при която почина журналистът, защото се возел в колата с Кристиан и неговата другарка Симона. Георги Иванов описа, че секунди преди сблъска си гледал телефона, като с периферното си зрение видял, че наближават светофар, който свети червено. Именно тогава погледнал към Кристиан и видял, че той е задрямал. Според Георги Иванов колата, която Кристиан карал, се движела с към 70-80 км/ч. Познавал Кристиан, който наричал Крис, и двамата си споделяли доста неща, споделя още той. 

Кристиан Николов е обвиняем за тежката злополука от предишния Великден, в която почина Милен Цветков. Той връхлетя върху автомобила на журналиста, докато той чака в колата си на червен светофар. Според прокуратурата Николов освен е карал с превишена скорост, само че и бил зад кормилото под въздействието на три разнообразни типа наркотични субстанции - амфетамин, тетрахидроканабинол, кокаин.

Обстоятелството със задрямването на кормилото се загатва за първи път в границите на делото и съгласно процесуалния представител на малолетния наследник на Милен Цветков Станислава Каракушева е рано да се каже дали то може да докара до смяна на обвиняването на Кристиян Николов, което все още е за съзнателно причиняване на гибелта на телевизионния водещ, споделя БНР.

На настоящето правосъдно съвещание очевидецът Георги Иванов, който учи в Италия разказа още, че е усетил мощен като гърмеж удар. Изпаднал в потрес и избягал от мястото, като повикал собствен другар да го вземе. Той избягал и защото татко му не знаел, че се е върнал от чужбина в България. Не видял дали Кристиан и Симона оказват помощ на потърпевшия. След като избягъл от местопроизшествието Иванов се оказал в някаква автоморга. После извикал другар, който го прибрал с такси в дома му на Витошка. На идващият ден по телефона го намерили от полицията, където той се явил доброволно с юристи. Там бил подложен на душевен напън с думите: " И ти ще влезеш в пандиза, копеленце ", твърди Иванов.

Той твърди, че преди случая тримата с Николов и Симона не са употребявали алкохол и опиати, само че описа, че Кристиан не се чувствал добре сутринта преди случая. Младежът описа още, че Кристиан пиел чай за утешение, тъй като доста се тормозил преди изпит. В напитката имало съставката CBD, която се извлича от конопа и се продава свободно на пазара, в това число в Италия и Швейцария. Вечерта преди случая Кристиан споделил, че ще си подготви от този чай.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР