Синапът е от семейството на кръстоцветните растения и може да

...
Синапът е от семейството на кръстоцветните растения и може да
Коментари Харесай

Синапеното семе ускорява метаболизма

Синапът е от фамилията на кръстоцветните растения и може да се счита за родственик на броколите, брюкселското зеле и елементарното зеле. Оригиналната му татковина е Далечният изток, като растението е извънредно надълбоко заседнало в националните кухни на Китай, Корея, Япония и Индия.

Синапените семена са публикувани в Европа и Близкия изток от началото на I век от новата епоха, като другите нации са ги употребили от средство за преследване на зли духове, през такова за филтриране на дома, до тласък, даван на воините преди борба.

Днес синапът се употребява главно за правене на горчица. Многобройните потребни субстанции, съдържащи се в семената, обаче са причина за необятното приложение на растението за справяне с редица заболявания и неразположения. Само в една супена лъжица синапени семена има 87.1 мг омега-3 мастни киселини, 84.2 мг омега-6 мастни киселини, 22.2 мг калий, 27.3 мг фосфор, 9.7 мг магнезий и 16.9 мг калций.

Коктейлът от тези потребни субстанции спомага за ускоряването на метаболизма. Също по този начин в предишното и до през днешния ден растението се предлага за намаление на кръвното налягане и за предварителна защита на атеросклероза. Подобно на другите растения от фамилията на кръстоцветните, синапът и семената му съдържат огромни количества фитонутриенти, наречени глюкозинолати, които са известни с противораковите си свойства.

Синапените семена са извънредно богати на селен и магнезий. Селенът намира необятно приложение в битката с ревматоидния артрит и за облекчаването на признаците на астмата. В последните години той се предлага и като антиракова съставна част.

 Горчица

От своя страна, магнезият служи за справяне с високото кръвно. Използва се и за възобновяване на съня при дами със признаци на менопауза.

Семената от синап имат както антисептични, по този начин и противогъбични свойства. Това ги прави чудесно средство за пречистване на храносмилателната система и увеличение на естествените отбранителни сили на организма.

Един от най-лесните способи да консумираме синап у дома е да си вършим сами горчица, която с изключение на доста вкусна е и доста потребна за организма ни.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР