Син парцал, гнусен, нацистка свастика, с тези думи Николай Ангелов

...
Син парцал, гнусен, нацистка свастика, с тези думи Николай Ангелов
Коментари Харесай

На вниманието на прокуратурата: Гавра с НАТО в центъра на Пловдив! Мъж рита и пали знамето

" Син парцал, противен, нацистка свастика ", с тези думи Николай Ангелов от Пловдив гори флага на НАТО .
Прочетете още
Ангелов е снимал видео, на което показва ненавист към целия съюз НАТО, поругавайки един от знаците му - тъмносиният байрак с компас, символизиращ мир. 

Мъжът е решил да подклажда ненавист  и принуждение към Запада с извънредно безсрамен клип, изпълнен с обиди и манипулативни препратки към историята. 

" Нацистите са се рембрандирали, това са същите, които се клали през Втората международна война ", крещи Ангел.

На фрагментите, които снима самичък, се вижда по какъв начин подритва знамето на НАТО по основната улица на Пловдив, бърше с него кошове за отпадък, по-късно го пали и го изгаря, с зов " Смърт за НАТО, гибел на американския колонизатор, дано всички горят ", " Нека по този начин изгори евроатлантическия фашизъм " и прочие. 

Ангел изяснява, че изгарянето на флага се случва в друга част на Пловдив, тъй като забележете - на Главната му създали забележка. 

Според Наказателния кодекс закононарушение е единствено опетняването на знамето на България и Европейския съюз. То се санкционира с отнемане от независимост до две години или с санкция до три хиляди лв.. Тук обаче приказваме за признака на  Организацията на Северноатлантическия договор*, който не е обект на отбрана от законите ни. 

Според член 162 обаче, който посредством слово, щемпел или други средства за всеобща информация, посредством електронни осведомителни системи или по различен метод проповядва или подбужда към дискриминация, принуждение или ненавист, учредени на раса, националност или етническа принадлежност, се санкционира с отнемане от независимост от една до четири години и с санкция от пет хиляди до 10 хиляди лв., както и с публично неодобрение.

--- 

НАТО, или Северноатлантическият контракт , е интернационална военна организация, основана през 1949 година. Тя има за цел да обезпечи груповата защита и сигурност на своите членове. Членовете на НАТО се състоят от 30 страни, най-вече от Европа и Северна Америка. България е член от 2004 г. 

Основната цел на НАТО е да обезпечи групова защита, което значи, че офанзива против един член на организацията се счита за офанзива против всички. Това се реализира посредством правилото на груповата отговорност, изразен в член 5 от Договора, който предписва, че офанзива против един член на НАТО ще бъде обсъждана като офанзива против всички.

НАТО има също по този начин и други задания, като поощряване на политическата и военна съдействие сред членовете си, подкрепяне на мирното решение на спорове, възстановяване на военната подготовка и качества на членовете, както и поощряване на демократичните полезности и правата на индивида.



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР