Симулатор на онлайн страницата на Централната избирателна комисия (ЦИК) показва

...
Симулатор на онлайн страницата на Централната избирателна комисия (ЦИК) показва
Коментари Харесай

ЦИК публикува симулатор за машинно гласуване

Симулатор на онлайн страницата на Централната изборна комисия (ЦИК) демонстрира по какъв начин да се гласоподава посредством машина. Той е наличен за всички жители, които желаят да видят авансово по какъв начин се гласоподава посредством машина, с цел да са готови за изборите за народни представители на 2 октомври. Всеки може да се упражни безграничен брой пъти, написа Новини.бг.

Симулаторът е озаглавен " Симулатор на машинно гласоподаване 2 октомври 2022 " и се намира на началната онлайн страница на ЦИК, в дясно. След като се избере, се отваря нова страница, на която се пресъздава машина. На нея е изписано " Избори за Народно заседание 2 октомври 2022 година ", както и " Поставете картата в долния отвор на машината ".

Въпросната карта се намира в горния ляв ъгъл на вашия екран. След като натиснете с мишката върху нея, задръжте и я преместете до отвора на машината. На устройството ще се появи бюлетината. Тя включва наименования на демо партии и обединения, както и техните номера. Най-отдолу на страницата има алтернатива идващ, с цел да продължите.

Също по този начин можете да се върнете обратно с опцията " предходна стр. ", в случай че желаете да измененията избора си. За избор на преференция, номерата на претендентите се намират в дясната страна на бюлетината. След като сте създали своя избор имате алтернатива обзор, която се намира в най-долния десен ъгъл на бюлетината.

В случай, че не сте отбелязали, партия, коалиция или самостоятелен претендент, алтернатива " Преглед " ще ви върне " назад към бюлетината ", с цел да извършите своя избор. Ако към този момент сте създали своя избор, натискайки алтернатива " Преглед " ще ви се появят две благоприятни условия - да гласувате или да измененията избора си. Ако натиснете " Промени избора ", симулатора ще ви върне още веднъж към бюлетината и процедурата се повтаря до гласоподаване. Ако изберете " Гласуване ", Вие към този момент сте упражнили своя избор и ще получите от машината квитанция.

Разписката се слага в Кутията за разписки, която е визуализирана в лявата страна на екрана -  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР