Симпатизанти на ГЕРБ от цялата страна се събраха на контрапротест

...
Симпатизанти на ГЕРБ от цялата страна се събраха на контрапротест
Коментари Харесай

Цвета Караянчева поведе контрапротеста на симпатизантите на ГЕРБ

Симпатизанти на ГЕРБ от цялата страна се събраха на контрапротест пред Министерския съвет София, с цел да поддържат законно определеното държавно управление. Повечето то симпатизантите дойдоха с рейс, час преди началото на протестната акция.

На площада в „ триъгълника на властта” са ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, депутати от ГЕРБ, евродепутати и доста младежи. Симпатизантите на ГЕРБ носят провокативни плакати, на които написа: “Аз съм мутра “. Те желаеха оставката на президента Румен Радев.

Караянчева сподели, че участва на митинга като депутат и жител. Тя изрази възмущението си от държанието на президента Радев по време на вчерашната антиправителствена акция. “Това, което направи през вчерашния ден президентът е скандално. Той приканва на протест, той приканва хората на гражданско непокорство. България е демократична страна и всеки има право да отиде до урните и да гласоподава. Нима, когато го избраха него за президент изборите не бяха почтени? Или единствено, когато ГЕРБ печели, тогава са нечестни. Ние имаме уговорката към всеки един български жител да живее добре и го потвърждаваме всеки път”, съобщи прочувствено тя.

Караянчева сподели още, че желае да се чуе другият глас, който поддържа държавното управление на България. „ Ние не вършим митинг или контрапротест, както го назовават. Правим протест в поддръжка на европейското държавното управление ", съобщи тя. Според нея е неприемливо президентът да се обръща към законно определеното българско държавно управление, както и към прокуратурата, наричайки ги "мафия ". "Скандално е това президентът да прикани на протест ", възмути се тя.

"Ние не работим за мафията и не сме мутри! Мутри ли сме? ", попита множеството и обществения министър Деница Сачева. "Не! ", отговаряха неенергично симпатизантите на ръководещите.

"Нямаше през днешния ден да сме тук, в случай че през вчерашния ден президентът не беше призовал "Мутри, вън! " Къде е това вън? Къде да отидат ония 1 млн. души, които са дали своят вот за ГЕРБ? ", попита депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

“Моето обръщение е: внимавайте, тъй като аленото се възражда, аз съм доста обезпокоен от завръщането на комунистическо алените настроения. В нашия президент различавам един твърдо ляв президент, какъвто до момента не сме имали “, разгласи възрастен последовател на Бойко Борисов и ГЕРБ.

Двата митинга са отделени с дълъг кордон с служители на реда и няма по какъв начин протестиращите групи да се окажат наоколо.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР