Симпатични, чаровни, сдържани или направо тиранични, манипулаторите използват различни средства,

...
Симпатични, чаровни, сдържани или направо тиранични, манипулаторите използват различни средства,
Коментари Харесай

Манипулаторите са сред нас!

Симпатични, чаровни, сдържани или напряко тиранични, манипулаторите употребяват разнообразни средства, с цел да реализиран задачите си. Действайки тайно, тези наши „ близки “ – родители, спътници, познати, сътрудници – съумяват да ни вдъхнат възприятие за виновност, да ни унизят и да посеят подозрението в душите ни, от време на време да ни подбуден към самоубийство. Кои са те? С какви средства да се предпазим от тези терористи на възприятията, които под забележимия си сексапил прикриват волята си… да ни унищожат? Не, това не е нов епизод от „ Нашествениците “ – това са манипулаторите, зловредна порода от личната ни планета, против която Изабел Назар-Ага е решила да води война. За да избегнем клопките на повърхностната логика на психиката, добре е да поразсъждаваме върху методите на манипулиране, както вършат да вземем за пример Жан-Леон Бовоа и Робер-Венсан Жул в „ Кратко управление по операция в услуга на почтените хора “ (ИК „ Колибри “, 2008); или да проучваме като Мари-Франс Иригоайен в „ Моралният тормоз “ (ИК „ Колибри “, 2016) перверзното принуждение във всекидневието. Или, както прави Изабел Назар-Ага в „ Манипулаторите са измежду нас “, да проследим подмолните ходове на тези подли човеци и да ги разкрием. Надянали определената от тях маска, те съблазняват, заплашват, изнудват или „ стеснително “ се домогват до услугите ни. Техни жертви са основно хора пасивни, неуверени в себе си, неумеещи да отхвърлят. Как да разпознаем манипулатора и по какъв начин да се предпазим от него? Авторката споделя същински истории, среща читателя с разпоредбите на контраманипулацията и дава на практика препоръки, които си коства да се последват.
Изабел Назар-Ага (р. 1963 г.) е приключила психомоторика в Медицинския факултет „ Питие-Салпетриер”, практикува софрология и невролингвистично програмиране. Специализирала е поведенческа и когнитивна терапия, води курсове по себеутвърждаване и самоуважение, има частен кабинет в Париж, където управлява стажове по личностно развиване, връзка и ръководство на напрежението. Автор е на 4 книги по тази тема. Провежда и семинари на тематика „ Да се опълчим на манипулаторите”, с цел да помогне на жертвите на операция и честен тормоз.
Безспорният й бестселър „ Манипулаторите са измежду нас”(2013) е преведен на 12 езика. От книгата са продадени повече от 200 000 екземпляра.


Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР