Симоновският съд в Москва замени условната присъда на Алексей Навални

...
Симоновският съд в Москва замени условната присъда на Алексей Навални
Коментари Харесай

Навални ще прекара 2,8 години в трудов лагер


Симоновският съд в Москва размени условната присъда на Алексей Навални от 3,5 години по делото „ Ив Роше” на ефикасна, заяви ТАСС.

Съдът реши да удовлетвори настояването на Федералната работа за изтърпяване на наказванията за подмяна на условната присъда на Алексей Навални, написа БГНЕС.

До влизането в действие на присъдата Навални ще остане в следствения изолатор. След това в границите на 10 дни ще бъде преведен в колония - трудово-поправителен лагер, с общ режим.

Дотогава Навални ще има право на къси свиждания с родственици и други лица.

Съдът ще заяви в допълнение в коя колония ще бъде изпратен наказаният. Навални би трябвало да прекара там 2,8 години.

Съдът отбелязва позицията на отбраната, съгласно която Навални не се е укривал от органите за изтърпяване на наказванията, а се е намирал на лекуване в Германия.

Адвокатът на отбраната съобщи, че ще апелира присъдата.

Междувременно последователи на Навални приканиха жителите в Москва да излязат неотложно на митинг против решението на съда.

По време на своята защитна тирада опозиционерът съобщи, че задачата на процеса против него е да сплаши руснаците. Той насочи остра рецензия против съветското държавно управление и президента на страната Владимир Путин. Съдът го прикани да приказва единствено всъщност по делото.

Навални се възпротиви против решението на Европейски съд по правата на човека по делото “Ив Роше”. “Те желаят да ме затворят по дело, по което към този момент съм приет за почтен. Европейски съд по правата на човека е част от правосъдната система, защото Русия е член на Съвета на Европа”, сподели той.

Навални похвали участниците в протестните манифестации в страната. Според политика в Русия “има доста хубави неща”. “И най-хубавото са хората, които не се опасяват, не затварят очи и няма да дадат страната ни на шепа хора, които желаят да я заменят за дворци и аквапаркове”, сподели политикът, базирайки се на следствието на Фондацията за битка с корупцията по отношение на имението край Геленджик.

Опозиционерът осъди съветската правосъдна система. “Това се случва, когато беззаконието и произволът са същността на политическата система. Но по-лошо – когато беззаконието и произволът са облечени в прокурорска и съдийска мантия”, акцентира Навални.

Политикът изрази вяра, че сънародниците му няма да видят в процеса “сигнал, че човек би трябвало да се страхува”. Алексей Навални означи още в речта си, че съветските управляващи се пробват да го осъдят с „ маниакално твърдоглавие “.

“Причината за всичко това е омразата и страхът на един човек, живеещ в бункер”, изясни опозиционерът, имайки поради съветския президент Владимир Путин. „ Нанесох му смъртна засегнатост с обстоятелството, че оцелях “, добави Навални.

Според него Путин „ ще остане в историята точно като отровител “.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР