Симитли. Седмицата на гората бе отбелязана и в СУ Св.

...
Симитли. Седмицата на гората бе отбелязана и в СУ Св.
Коментари Харесай

Седмицата на гората бе отбелязана и в СУ „Св. Св. Кирил и Методий – село Крупник

Симитли. Седмицата на гората бе маркирана и в СУ „ Св. Св. Кирил и Методий – село Крупник, оповестиха от пресцентъра на Община Симитли . По мотив идната Седмица на гората, която ще отбележим в интервала 4 – 10 април, в Средно учебно заведение „ Св. Св. Кирил и Методий “ – село Крупник се състоя забавна самодейност – открит урок, преподаден от горски педагози и засаждане на фиданки от типа Червен дъб, Каталпа и Шестил.

Наши специфични посетител – лектори бяха горски педагози от Югозападно държавно дружество, а в самодейността по засаждането на дръвчетата се включиха шефът на Държавно горско стопанство „ Симитли “ инж. Благой Кишев, инж. Вера Станишева, шеф отдел „ Възобновяване на горите “ към ЮЗДП, кметът на Община Симитли Апостол Апостолов, ръководителят на Общински съвет Симитли Вилимир Александров, шефът на учебното заведение в село Крупник Венцислав Кълбов, горски чиновници и учители.
В рамките на един образователен час горските педагози, дружно с учениците от шести клас, под формата на интерактивни игри, разговаряха за смисъла на горите, за дървесните типове, които има в нашата страна, за животните, които населяват горските ни масиви. Шестокласниците се забавляваха, само че и научиха доста скъпи уроци, които дадоха обещание да не не помнят, само че и също по този начин дадоха обещание да се грижат за дръвчетата, които посадиха дружно с горските чиновници в двора на образователното заведение.
По мотив Седмицата на гората учениците от Крупник посетиха Горски разсадник „ Орловец “, където научиха по какъв начин тъкмо става развъждането на фиданки и по кое време те са подготвени да бъдат преместени от разсадника. Особено любознание демонстрираха децата за дървесните типове, които се отглеждат в разсадника, а точно черен бор, зимен дъб, кестен акация, дива круша, киселец и други.

Впечатлени от работата на горските служите, шестокласниците от Крупник дадоха обещание отново да дойдат в разсадника и пожелаха сами да засадят семена в някоя от лехите, които по-късно да пораснат и да станат красиви и здрави фиданки.
Директорът на Държавно горско стопанство „ Симитли “ инж. Благой Кишев приветства концепцията на децата и даде обещание да спомага с каквото може.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР