SIMGEAR GT4 Challenge остана на австралийска почва и за втори

...
SIMGEAR GT4 Challenge остана на австралийска почва и за втори
Коментари Харесай

Даниел Марков с двойна победа във втори кръг от SIMGEAR GT4 Challenge - видео

SIMGEAR GT4 Challenge остана на австралийска почва и за втори кръг от Българския симрейсинг шампионат. Българските симрейсъри още веднъж имаха нелеката задача да премерят сили на извънредно сложна за изпреварвания писта, а точно Sandown.

В квалификацията на малко над едноминутното трасе бе извънредно натоварено и доста от водачите не съумяха да намерят чиста писта пред себе си, с цел да запишат оптимални времена. Над всички бе Владислав Шопов (Negative Delta SRT), който записа най-хубаво време от 1:13:017 следван компактно от Павел Иванов (VIP Racing) и Христо Ублев (Jekov Rally School Red). Правилото за обърната стартова решетка до десето място в спринтовото 15 минутно съревнование изпрати на първита два реда Бойко Шопов (Jekov Rally School Magenta), Виктор Върбанов (Jekov Rally School Red), Даниел Марков (Vertical Grip) и Васил Жеков (Jekov Rally School Magenta).

Веднага след старта Виктор Върбанов опита да отмъкне първото място от Бойко Шопов с офанзива от външната страна в първи завой, само че не реши добре точката си за прекъсване. Това изпрати колата му в зоната за сигурност, а при връщането си на пистата се срина до седма позиция. Битки бяха на разположение на всички места из колоната, като една от най-тежките се развихри в осма обиколка сред Христо Ублев, Владислав Шопов и Стелиян Чепилевски (Up to 50). Тримата влязоха в пикантен спор за шестото място и излизайки един до различен от финален завой не съумяха да избегнат контакта между тях, което изпрати колата на Ублев в стената на питовете.



Две обиколки по-късно видяхме и кулминационната точка в конфликта за първото място, като Марков с късна офанзива в девети завой съумя да изненада Бойко Шопов и да отмъкне водачеството в надпреварата. Така водача на Vertical Grip завоюва първата си победа през сезона, като зад него на подиума се качиха Бойко Шопов и Васил Жеков от Jekov Rally School Magenta.

В AM категорията още веднъж хегемон бе Тодор Димитров (Jekov Rally School Lime), записвайки третата си победа през сезона финиширайки на впечатляващото осмо място в надпреварата. Зад него в аматьорския клас останаха Мартин Янков (Reserve Racing) и Радостин Радоев (Rezos Racing).

Във второто 30 минутно съревнование стартовата решетка беше избрана от финалните позиции на всички в спринта, като надлежно Даниел Марков (Vertical Grip) започва от полпозишън, а топ 5 се добави от Бойко Шопов (Jekov Rally School Magenta), Васил Жеков (Jekov Rally School Magenta), Георги Райчев (Vertical Grip) и Николай Саев (Rezos Racing).

Със страховит старт се отличи Стелиян Чепилевски (Up to 50), който от шеста стартова позиция съумя да влезе в борба за второто място още до края на първа обиколка. В началните обиколки се получиха извънредно напрегнати и относително чисти конфликти за позиции в средата на колоната, като за отбелязване е пробива на Виктор Върбанов (Jekov Rally School Red), който от 19-та стартова позиция съумя да се добере до топ 10 единствено за седем тура.

В десета обиколка се развихри голям екшън сред спечелилите в двете надпревари от първия кръг, Георги Райчев (Vertical Grip) и Владислав Шопов (Negative Delta SRT), които кръстосаха шпаги в борба за петото място. Влади Шопов съумя да направи доста самоуверено изпреварване против Райчев в девети завой, което докара до загуба на позиция за Георги освен от Шопов, само че и от съотборника му в Negative Delta SRT Крис Вражилов. Това раздразни до краен лимит водача на Vertical Grip и изгубил хладнокръвие, Райчев опита незабавно да си върне изгубените позиции с доста безогледно гмуркане в 12 завой, на което жертва стана автомобила на Вражилов.

В последните обиколки феновете на Pitlane.TV съумяха да се насладят на изключителна борба сред Бойко Шопов (Jekov Rally School Magenta), Стелиян Чепилевски (Up to 50) и Владислав Шопов (Negative Delta SRT), като тримата оспорваха две от местата на почетната стълбица, само че до изпреварване и замяна на позиции по този начин и не се стигна. Бойко и Стелиян запазиха второто и третото място в надпреварата, а в същото време водача Марков (Vertical Grip) се възползва съвършено от тяхната борба и съумя да отвори добра отдалеченост, тъй че да пресече удобно финала, като победител за повторно довечера.

В AM за следващ път без изненада Тодор Димитров (Jekov Rally School Lime), прегази конкуренцията завършвайки девети в генералното класиране и взимайки четвърта победа от четири надпревари. Зад него с втори подиум за вечерта се поздрави Мартин Янков (Reserve Racing), а на третото ходило при дилетантите се качи Александър Николов (Jekov Rally School Lime).

В неделя, 4 февруари, борбите в BULERS SIMGEAR GT4 Challenge ще се пренесат в страната на изгряващото слънце, не къде да е, а точно на именитата Suzuka. Очакваме ви от 20:00 в YouTube канала на Pitlane.TV, където може да станете очевидци онлайн на всичко най-интересно от SIMGEAR GT4 Challenge.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР