Симфоничният оркестър на БНР, който тази година отбелязва своята 70

...
Симфоничният оркестър на БНР, който тази година отбелязва своята 70
Коментари Харесай

Симфоничният оркестър на БНР с голямата награда „Сирак Скитник“ за 2018-а

Симфоничният оркестър на БНР, който тази година отбелязва своята 70 годишнина, взе огромната премия " Сирак Скитник " на публичното радио на тържествена гала в Първо студио на БНР на 25 януари.

Статуетката на Вежди Рашидов бе връчена на диригента на Симфоничния оркестър на БНР Марк Кадин от Райна Константинова, ръководител на Обществения съвет на Българското национално радио.

" Когато приказваме за музиката, без която не можем, без която радиото не може, дано не забравяме за дарбата, труда, лишенията и характера на хората, които я вършат ", сподели госпожа Константинова. И посочи, че Симфоничният оркестър на БНР е измежду най-хубавите европейски оркестри.

" Щастливи сме! Наградата е и за всички сътрудници! Тя е тласък за високи достижения ", съобщи господин Кадин.

Събитието почете ръководителят на Народното събрание госпожа Цвета Караянчева.

" Българското национално радио се възприема като вместилище на българския дух и достолепие. БНР постоянно е било територия на свободното слово. Освен информативен източник, БНР е културна институция. Успех и продължавайте да надграждате ", сподели в приветственото си слово госпожа Караянчева.

По предложение на Програмния съвет Общественият съвет на БНР присъди и специфична премия на дългогодишния сътрудник Георги Василски – за цялостната му активност и в негова памет. Получи я неговият наследник Никола Василски.

" Жоро си отиде безшумно и дискретно, само че ни остави радостната си душа, както написаха сътрудниците му. Остави духа си в темелите на радиото, на което в никакъв случай не изневери. Жоро имаше гений освен за думите. Имаше гений да бъде герой за дела, за правдивост и имаше гений да бъде другар. Умееше да приказва, умееше да слуша и, както малко хора, умееше да мълчи. Отиде си, само че ни остави благосъстоянието, което няма да пропилеем ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР