Симферопол. Инцидентът в Черно море край бреговете на Крим с

Симферопол. Инцидентът в Черно море край бреговете на Крим с ...

ТАСС: В Крим определиха инцидента край полуострова като провокация


Симферопол. Инцидентът в Черно море край бреговете на Крим с британския военен кораб „Дифендър“ е провокация и опит за проверка на бдителността на Русия, заяви пред ТАСС първият вицепрезидент на Държавния съвет на автономната република Ефим Фикс, цитиран от TACC.

"Всички те се опитват да изпитат бдителността на Русия . Мисля, че е дошъл моментът да отговорим много сериозно на всички тези провокации," каза Фикс.

Русия гарантира сигурността си по границите, включително и в Черно море, продължи събеседникът на агенцията. "И никой няма право да ги нарушава", добави той.

Министерството на отбраната съобщи по-рано в сряда, че Черноморският флот, заедно с Граничната служба на ФСБ на Руската федерация, са спрели нарушаването на държавната граница от разрушителя на британския флот „Дифендър“ край нос Фиолент. Корабът е навлязъл на три километра навътре в териториалните води на Русия. Граничният патрулен кораб е извършил предупредителна стрелба, а бомбардировач Су-24М е стрелял предупредително по курса на разрушителя, след което британският кораб е напуснал териториалните води на Руската федерация.

Във връзка с инцидента руското МВнР е извикало аташето по отбраната в британското посолство в Москва.

Превод и редакция: Юлиян Марков


Източник: focus-news.net