Силвио Берлускони почина на 86-годишна възраст. Както е известно, легендарният

...
Силвио Берлускони почина на 86-годишна възраст. Както е известно, легендарният
Коментари Харесай

Загубихме най-успешния президент в историята на футбола

Силвио Берлускони умря на 86-годишна възраст. Както е известно, именитият някогашен президент на Милан от известно време се бореше с левкемия. Състоянието му от време на време се утежняваше поради инфектиране на белите дробове, поради което постоянно беше пациент на клиника “Сан Рафаеле " в Милано. Последната информация бе, че той се завърнал в болничното заведение преди дни.

Пет трофеи в Шампионската лига, осем трофеи на Италия, пет суперкупи на Европа, шест Суперкупи на Италия, две междуконтинентални купи, международно клубно състезание и една Купа на Италия. " Росонерите " пък играха осем пъти край в ШЛ. Отличията са извоювани с

Берлускони е най-успешният президент в историята на футбола. За 31 години отпред на Милан той има на сметката си 29 трофея. Една от най-пъстрите страници в историята на " росонерите “ бе затворена, откакто той продаде всичките 99,93 % акции на китайския консорциум Rossoneri Sport Investment Lux.  Ерата " Берлускони “ ще се помни постоянно. В този интервал Милан завоюва пет пъти Шампионската лига, която преди този момент се наричаше шампионат за Купата на европейските първенци.

Тимът завоюва осем трофеи на Италия, пет суперкупи на Европа, седем Суперкупи на Италия, две междуконтинентални купи, международно клубно състезание и една Купа на Италия. " Росонерите " играха осем пъти край в ШЛ.

Известно е, че Берлускони застана отпред на Милан през 1986 година. Той съумя да избави клуба от фалит, след което гласоподава доверие на Ариго Саки, който изведе Милан до международния връх. 14 разнообразни треньори са били отпред на отбора по времето на Берлускони. Най-паметни са годините в края на 80-те и началото на 90-те, когато отпред на тима застава първо Ариго Саки, а по-късно и Фабио Капело., а в тима играят тримата холандци - Марко ван Бастен, Рууд Гулит и Франк Рийкард. През 1988 година този популярен тим игра с Левски (бел. ред. Това тимът на Левски играеше под името Витоша) в първи мач от 1/16 край на КЕШ. Двубоят се игра на 7 септември 1988 година на стадион " Георги Аспарухов " в София, италианците завоюваха с 2:0. Реваншът бе извоюван от " росонерите " с 5:2 в Милано, а по-късно те победиха с Купата на европейските първенци. Така стартира " червено-черната " приказка, като този тим на Милан към момента е считан от експертите за номер едно за всички времена. Берлускони се раздели с Милан през 2017 година. До последно той беше президент на Монца, като отборът съумя да влезе в Серия “А ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР