Силно земетресение удари близо до бреговете град Кокимбо, което доведе

...
Силно земетресение удари близо до бреговете град Кокимбо, което доведе
Коментари Харесай

Силно земетресение удари бреговете на Чили

Силно земетресение удари покрай крайбрежията град Кокимбо, което докара до минимум два смъртни случаи, оповестява Daily Express, представен от организация " Фокус ".
Първоначално е било издадено предизвестие за цунами, само че бързо е анулирано. Епицентърът е на към 15 км югозападно от Кокимбо, което е огромно пристанище в региона със същото име.
Трусът удари на дълбочина 53 км., което значи, на релативно плитка дълбочина.
Геологическата топографска работа на Съединени американски щати съобщи, че степента на труса е 6,7 по скалата на Рихтер.
Първоначалното предизвестие за цунами за района Кокимбо беше издадено от Националната работа за изключителни обстановки. На няколко места е докладвано за вреди, само че не е имало вести за жертви.
Земетресението е усетено мощно в северната част на Чили, където постройките са се люшкали съгласно известията в обществените медии.
Според шефа на Националната организация за изключителни обстановки към Министерството на вътрешните работи Рикардо Торо, повече от 200 хиляди души в зоната страдат от спирания на електричеството.
Този регион на света е мястото, където се случват множеството трусове и където вулканичните изригвания се срещат по-често.
Чили претърпява най-голямото земетресение, което е записано през 1960 година, когато трус със магнитуд 9.5 удря бреговата линия. През 2010 година земетресение с магнитуд 8,8 и последвалото цунами убиват 525 души, а 26 изчезват безследно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР