Силно земетресение от 6,3 по Рихтер удари границата между Турция

...
Силно земетресение от 6,3 по Рихтер удари границата между Турция
Коментари Харесай

Земетресение 6,4 по Рихтер удари Турция и Сирия!

Силно земетресение от 6,3 по Рихтер удари границата сред Турция и Сирия, съобщи Ройтерс. Епицентърът е на 9 км от град Антакия - един от най-тежко потърпевшите при предходните земетресения, на 13 км от Хатай и на 75 км от Латакия, Сирия. Дълбочината му е 2 км.

За 10 минути има над 1000 коментара на хора, които са го усетили мощно и са доста изплашени. Според някои от тях има разрушени здания.

Според CNN Turk естественото злополучие е засегнало региона на Хатай. Журналистите на телевизионния канал бяха в този миг в палатковия град. Сгради са се срутили вследствие на земетресението, споделиха те.

„ Земята се изплъзна отдолу под краката ни. Тресеше се необикновено, имаше доста мощно земетресение. Не беше като второстепенен трус ”, показа усещанията си кореспондентът Бусе Девирен.

⚠️ HAPPENING NOW: 6.2 magnitude earthquake in the Middle East caught on livestream in Turkey.

Shaking also felt in Syria, Lebanon, Israel, etc. Reports of additional building collapses in Turkey.
— Upward News (@UpwardNewsHQ)

Дирекцията за управление при бедствия и изключителни обстановки (AFAD) на Турция заяви, че трусът е бил с магнитуд 6,4 по Рихтер.

Малко по-късно съобщи и за второстепенен трус с магнитуд 5,8 по Рихтер, който се е случил в 20:07 ч. локално време. Още 5 трусове с магнитуд от 3,6 до 3,8 са станали в рамките 50 минути след първото мощно.





Очаквайте детайлности!
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР