Силно, плитко земетресение събори сгради и повреди други на гъсто

...
Силно, плитко земетресение събори сгради и повреди други на гъсто
Коментари Харесай

Най-малко 56 души загинаха след земетресение в Индонезия

Силно, плитко земетресение събори здания и повреди други на гъсто популации главен остров Ява в Индонезия в понеделник, отнемайки живота на минимум 56 и ранявайки стотици , до момента в който хора се втурнаха по улиците, някои покрити с кръв и бели парчета., предава Associated Press.

Геоложкият институт на Съединени американски щати заяви, че трусът с магнитуд 5,6 по Рихтер е бил с център в района Чанджур в провинция Западна Ява на дълбочина 10 километра (6,2 мили).

Земетресението е станало в 13:21 часа локално време (8:21 часа българско време) в индонезийската провинция Западна Ява, на 38 километра изток-югоизточно от град Богор с население от над 800 хиляди души и на 75 километра югоизточно от столицата Джакарта. Това демонстрира информация на страницата на Европейския средиземноморски сеизмологичен център (EMSC). 

" Има 46 починали в районната болница в Чанжур и към 700 ранени. Мнозина бяха ранени, тъй като бяха ударени от срутващи се здания ", сподели шефът на Националната организация за намаляване на бедствията.

Съобщава се за няколко свлачища към Чанджур . Десетки здания са развалени, в това число ислямски пансион, болница и други публични уреди, показва организацията.

Все още се събира информация за жертвите и вредите, се споделя в изказване.

Земетресението е усетено мощно в по-голямата част на Джакарта. Високи здания в столицата се разклатиха и някои бяха евакуирани.

" Трусът беше толкоз мощен. Моите сътрудници и аз взехме решение да излезем от нашия офис на деветия етаж, употребявайки спешните стълби ", сподели Види Примадания, чиновник в Южна Джакарта.


 Силно подводно земетресение с магнитуд 6,9 раздруса Западна Индонезия
Силно подводно земетресение с магнитуд 6,9 раздруса Западна Индонезия

Не е издадено предизвестие за цунами
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР