Силно отражение в гръцките медии има участието на премиера Борисов

...
Силно отражение в гръцките медии има участието на премиера Борисов
Коментари Харесай

Борисов в Гърция: Няма по-добро място от ЕС за развитие на страните от Балканите

Силно отражение в гръцките медии има присъединяване на премиера Борисов на икономическия конгрес в Солун. Борисов договаря с представители на бизнеса за вложения, както и с гръцкия министър председател за взаимно присъединяване в енергийни планове.

Гръцката държавна телевизия ЕРТ излъчи непосредствено обръщението на българския министър председател към участниците на форума в Солун. Частните малките екрани включиха в новинарските излъчвания изказването на премиера Борисов и сложиха акцент на неговата позиция, че няма по-добро място от Европейския съюз за развиване на страните от Балканите.

Вестник " Авги " разгласява цялото изявление, като в заглавие цитира българския министър председател " Да свържем Егейско и Черно море с енергийна, пътна и железопътна връзка ". Изданието акцентира, че българският министър председател приветства съглашението за транспортен кулоар сред България, Гърция, Румъния и Сърбия.

Гръцките медии подчертават на мнението на Борисов за нуждата от осъвременяване на железопътната връзка Бургас- Александруполис като фактор за развиване на бизнеса.

Медиите осведомят, че Борисов е показал в Солун, че до края на този месец ще бъде открит пътният сектор Сандански-Кресна.

Сред водещите тематики на вестник " Прото тематика " е българската поддръжка по контракта от Преспа с думите на българския министър председател " имаме безкрайни благоприятни условия за съдействие ". /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР