Силно непопулярният пенсионен закон на френския президент Еманюел Макрон преодоля

...
Силно непопулярният пенсионен закон на френския президент Еманюел Макрон преодоля
Коментари Харесай

Нова победа за Макрон: Втори референдум за пенсионната реформа е отхвърлен

Силно непопулярният пенсионен закон на френския президент Еманюел Макрон преодоля още едно затруднение в сряда, когато Конституционният съвет отхвърли второ предложение на политическите му съперници за осъществяване на референдум за анулация на пенсионната промяна.

След години отсрочване през януари което провокира стихия от неодобрение и 12 национални стачки досега. Въпреки публичната опозиция като държавното управление се възползва от конституционна опция да я одобри, без дефинитивно гласоподаване в Народното събрание. Президентът подписа закона през април и той би трябвало да влезе в действие до края на годината.

В сряда Конституционният съвет постанови, че препоръчаният референдум не дава отговор на правните критерии, избрани в конституцията.

Откакто Макрон заобиколи Народното събрание, опозиционните депутати към този момент два пъти се обръщаха към Конституционния съвет в опит да провалят промяната, търсейки утвърждението му всякога за референдум за възрастта за пенсиониране.

Първият опит към този момент беше отритнат, частично тъй като законопроектът за пенсиите към момента не беше признат и препоръчаният референдум нямаше да докара до смяна в закона.

Макрон споделя, че французите би трябвало да работят по-дълго, в противоположен случай бюджетът за пенсии ще бъде на алено с милиарди евро до края на десетилетието.

 Удрянето на тенджери няма да придвижи Франция напред, сподели Макрон Удрянето на тенджери няма да придвижи Франция напред, сподели Макрон

Но пенсионната система е крайъгълен камък на ценения модел на обществена отбрана на Франция и синдикатите споделят, че парите могат да бъдат открити от другаде, в това число посредством по-високо данъчно облагане на богатите.

Синдикатите и опозицията в този момент ще насочат вниманието си към общонационален ден на митинги, плануван за 6 юни, два дни преди депутатите да обсъдят предложение на опозицията за анулация на пенсионното законодателство.

Въпреки че вниманието беше концентрирано върху възрастта за пенсиониране от 62 години, единствено 36% от френските служащи се пенсионират на тази възраст, а други 36% към този момент се пенсионират по-възрастни заради условие да заплащат в системата по-дълго, с цел да могат да претендират за цялостна пенсия.

Независимо от това, френските пенсионни заплащания като дял от приходите преди пенсиониране са доста по-високи, в сравнение с другаде, демонстрират данни на Организацията за икономическо съдействие и развиване.

Проучванията на публичното мнение демонстрират, че о, а известността на френския президент пада.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР