Силният вятър нанесе сериозни щети в София. Има множество сигнали

...
Силният вятър нанесе сериозни щети в София. Има множество сигнали
Коментари Харесай

Мощният вятър изкърти мазилка на училище, деца я заснеха СНИМКИ+ВИДЕО

Силният вятър нанесе съществени вреди в София. Има голям брой сигнали за паднали дървета и клони, счупени стъкла. Поради мощните пориви напразно се е откъртила и мазилка от 45 ОУ " Константин Величков ". Голяма част от изолацията се е стоварила на земята.



„ Ужас, моите и двете деца са сега на учебно заведение там, споделили са им да не излизат, “ написа в обществената мрежа обезпокоена майка.



Няма данни за потърпевши деца в резултат на случая.





Деца, които по това време са били в постройката на учебното заведение, са снимали видео от момента на рухването на мазилката.



През днешния ден голямо дърво е паднало на столичния бул. " Цариградско шосе ", против Полиграфическия комбинат в лентата за Плиска. 

В ж. к. " Младост " е паднала сфетофарна секция.



Към този час в системата 112 са постъпили над 130 сигнала най-вече за паднали или наклонени дървета и счупени клони в разнообразни региони на София. Най-много са сигналите от регионите „ Витоша “, „ Лозенец “, „ Илинден “ и централна градска част.

По разпореждане на кмета Йорданка Фандъкова на терен са и екипите на всички сметопочистващи компании. 9 екипа на дирекция „ Зелена система “ на Столична община работят по сигналите за паднали клони и дървета в парковете, които досега са над 20.

Отцепено е придвижването към хипермаркет в „ Младост “ заради накривен строителен кран наоколо. Движението се прави в двете посоки по бул. „ Ал. Малинов “.

Припомняме, че червен код за рисково време е разгласен за доста области в страната през днешния ден. Ще духа ураганен вятър с доста мощни пориви. Поривите му ще надминават 100 км в час, изключително по покрай северните скатове на планините.

Съвети: при червен код: избягвайте да излизате на открито! Бъдете готови за предстоящи материални вреди, като те могат да бъдат и изкоренени дървета и летящи предмети. Възможно е и затваряне на пътища.

Ето каква е обстановката в столицата в фотоси:



 Кадри: Facebook
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР