Силният снеговалеж предизвика хаос във въздушното движение в Холандия. Летището

...
Силният снеговалеж предизвика хаос във въздушното движение в Холандия. Летището
Коментари Харесай

Снежен кошмар застигна Холандия

Силният снеговалеж провокира безпорядък във въздушното придвижване в Холандия. Летището в Айнховен е затворено, учебните заведения също. Времето провокира транспортен безпорядък и хиляди полети и влакови композиции бяха или анулирани, или забавени, предава БГНЕС.

Националният метеорологичен център издаде най-високия код – червен, за неприятно време. Летище „ Шипол “ край Амстердам анулира 430 полета до ранния следобяд. Това е към една трета от дневния трафик на аерогарата, която е една от петте най-натоварени в Европа. „ Обезледяваме самолетите за тяхна сигурност и имаме снегопочистващи екипи, които се пробват да запазят пистите чисти и да отстранят снега, само че те мъчно се оправят “, сподели представител на „ Шипол “.

Той предизвести, че макар че съгласно прогнозите повече от навалелия сняг ще се стопи до вторник, закъсненията на полетите ще продължат и във вторник. Заради неприятното време от националния ж.п. транспортьор помолиха хората да се прибират от работа колкото се можете по-рано, с цел да избегнат проблеми при пътуването.
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР