Силният алкохол е особено вреден, ако го пиете на гладно,

...
Силният алкохол е особено вреден, ако го пиете на гладно,
Коментари Харесай

Алкохолът може да е аперитив, но не бива да се пие на гладно

Силният алкохол е изключително нездравословен, в случай че го пиете на гладно, само че глътка шампанско или вино със сирене или сьомга може да бъде аперитив, който да задейства ензимната система, споделя основният нарколог на Москва Евгений Брун, представен от БГНЕС.

" Всеки доктор ще ви каже, че няма безвредна доза алкохол. Но дано не бъдем прекомерно строги и консервативни - мнозина си разрешават алкохол по празниците. А в случай че следваме културата на пиянство, тогава би трябвало да споменем, че алкохолът може да послужи като аперитив, само че не трябва да ни става табиет.

В доста дребни количества - да вземем за пример глътка шампанско или вино със сирене, или сьомга могат да са добър старт на една изискана вечеря или обяд. Но никога не пийте какъвто и да било алкохол на гладен корем. Французите пият по време на хранене, германците след хранене “, показва Брун.

По думите му пиенето на алкохол на гладно може да аргументи алкохолен инсулт, несъзнавана форма на интоксикация. Трябва да има допустимо минимален банкет на алкохол, а интервалите сред потреблението да са допустимо най-големи, поучава лекарят.

Не бива да се не помни, че всеки алкохол предизвиква раздразнение на стомашната лигавица и следващи микротравми.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР