Силните ветрове на бурята „Киара“ предизвикаха хаос в транспортната мрежа

...
Силните ветрове на бурята „Киара“ предизвикаха хаос в транспортната мрежа
Коментари Харесай

"Киара" удари Великобритания и настъпи апокалипсис ВИДЕО

Силните ветрове на бурята „ Киара “ провокираха безпорядък в транспортната мрежа на Англия, причинявайки анулация на полети, влакове, известия за спиране на тока и риск от падащи парчета, написа английският вестник The Guardian.

Очакват се изобилен дъжд и стихия с ветрове до 80 благи в час, а също по този начин и с висок риск от наводнения.

Летище Хийтроу съобщи, че се е договорило с самолетните компании смяна на графика на полетите, като се стремят да понижат броя на анулираните полети.

„ Бритиш Еъруейс “ (British Airways) предложи разновидности за опазване на нови билети за вътрешни и интернационалните полети, летящи от и до летищата Хийтроу, Гетуик и Лондон Сити. От „ Вирджин Атлантик “ (Virgin Atlantic) разгласиха лист с анулирани полети.

Най-малко 10 железопътни компании предизвестиха, че през днешния ден няма да пътуват, а близо 20 други споделиха на пасажерите, че ще има забавяне, откакто се чака мощният вятър да повреди електрическата система и да затрупа релсите с дървета и други парчета.

От организацията по околната среда сложиха 96 предизвестия за наводнения в Англия и Уелс, които изискват незабавни ограничения и още над 150 сигнала, че е допустимо да има наводняване. В Шотландия има 59 предизвестия за наводнения и 15 подадени сигнала.

На пътищата придвижването също е лимитирано. Високите талази в Ирландско море принудиха няколко фериботни компании да анулират пътувания.
Алекс Буркил, метеоролог от Националната метеорологична работа на Англия, съобщи, че в цялото Обединено кралство ще има мощни ветрове.

Отменени са и огромен брой събития, в това число 10 км тичане в Лондон, където се очакваше да вземат участие над 25 хиляди души, както и конни надбягвания в Ексетър и Саутуел. В Ирландия трябваше да бъде извършена гала по откриването на Голуей като Европейска столица на културата, само че беше анулирана поради неприятното време в страната.





















Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР