Силни земетресения удариха три точки по света днес. Западен Афганистан бе

...
Силни земетресения удариха три точки по света днес.
Западен Афганистан бе
Коментари Харесай

Силни земетресения разтърсиха три държави

Силни трусове удариха три точки по света през днешния ден.

Западен Афганистан бе ударен от поредност мощни трусове в границите на час и половина. Най-силният регистриран трус е с магнитуд 6.4 по Рихтер. Усетени са още пет труса с магнитуд в този диапазон съгласно данните на Европейско-средиземноморския сеизмологичен център .

Повечето международни медии оповестяват за най-малко един умрял. Все още точният брой на ранените и починалите не може да бъде открит. По данни на китайския новинарски ефирен канал CGTN News жертвите до този миг са 14. Sky news пък оповестява за най-малко 15 починали и 40 ранени, като техният брой ще се усилва.

Мексико също бе разтресен към 23 ч. локално време. Земетресението е било с магнитуд 5.9 по Рихтер, с дълбочина 108 километра. Засега няма информация за жертви или материални вреди.

Последното досега мощно земетресение е записано в Папуа Нова Гвинея. Трусът е бил с магнитуд 6.7, последван от втори с магнитуд 6.8 по Рихтер.

Геологическия институт на Съединени американски щати оповестява, че дълбочината на земетресението е 53,5 км, а епицентърът му е бил на 56 км югоизточно от град Маданг.
 Две трусове удариха северозападен Непал
Две трусове удариха северозападен Непал

Те са с магнитуд 5,3 и 6,3 по Рихтер
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР