Силна партийна кандидатура като Бойко Борисов или по-компромисна фигура с

...
Силна партийна кандидатура като Бойко Борисов или по-компромисна фигура с
Коментари Харесай

Часове преди връчването на мандата: Кои са двата вариата на ГЕРБ-СДС за премиер?

Силна партийна кандидатура като Бойко Борисов или по-компромисна фигура с по-широка социална поддръжка са разновидностите за претендент за министър председател, които уточни заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев в " 120 минути " по бТВ.

Вариант ГЕРБ-СДС да върне несбъднат мандат, няма, съобщи по-рано водачът на ГЕРБ Бойко Борисов и разгласи, че разновидностите за министър председател са два - самият той - " можещ, компетентен, измъкващ от рецесията ", или безпристрастен претендент. Кой от разновидностите ще приложи ГЕРБ, зависи от това дали партията ще откри единодушие по предпочитани политики с другите политически сили, в това число и с " Продължаваме промяната ".

" Ако имате поради анонса на Борисов от тази заран, единият вид е мощна партийна кандидатура с мощна поддръжка в партията - индивидът с най-вече опит е самият той, другият вид е фигура, която да събира по-широка социална поддръжка, в това число в такава обстановка, когато и партиите са разграничени и атомизирани , и обществото е разграничено - да кажем по-компромисна фигура ", сподели Томислав Дончев.

Борисов разгласи, че през днешния ден следобяд ще бъде взето решението. Затова на въпрос кой на следващия ден ще получи мандата от президента, Дончев отговори: " Ще разберете на следващия ден и не с цел да има някакъв ракурс на тайнственост, в реда на нещата е всички медии да го научат в един и същи миг ".

Заместник-председателят на ГЕРБ разяснява, че имат упоритостта да завършат процедурата до дъно, т.е. претендентът за министър-председател да получи мандата, да употребява периода, даден от Конституцията да образува допустимо най-хубавия кабинет.

По думите му, никакъв съдружен формат не е вероятен все още . Пропастите, които са изкопани сред другите политически сили, са толкоз огромни, а някои пък са станали заложници на радикализираните си поддръжници, разяснява Дончев. Той въпреки всичко уточни, че ще употребяват седмицата, която идва след връчването на мандата, да създадат финален опит да приказват може би с всички, като основата на тези диалози би трябвало да бъде програмата за ръководство.

Относно отхвърли на Нидерландия да поддържа България за Шенген, Томислав Дончев разяснява, че реакцията на институциите, на държавното управление и на президента е била вярна . Когато една страна е афектирана, реакцията би трябвало да е ясна, само че от тази обстановка няма да излезем, в случай че всички заедно сме разсърдени на Нидерландия и на Рюте, уточни той. Това не е излаз от обстановката и би трябвало да си дадем ясна сметка на какво се дължи, добави Дончев. По думите му, това се дължи на две години политическо безвремие и на тематиката " корупция ", която е перманентна част от политическите кавги. " Ние доста обичаме и сме огромни майстори в това да убедим целия свят по какъв начин сме най-корумпираната страна в света ", разяснява Дончев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР