Силна буря рани 25 души и нанесе големи поражения в

...
Силна буря рани 25 души и нанесе големи поражения в
Коментари Харесай

Ураган се изви в Анталия, 25 души пострадаха

Силна стихия рани 25 души и нанесе огромни провали в турския окръг Анталия нощес. По време на бурята се извил смерч, заваляла градушка с величина колкото орех, осведоми Българска телеграфна агенция.
Бурята поразила селищата Каш, Финика, Демре и Кумлуджа. Стотици парници с насаждения били разрушени и повлечени в морето. Поразени са и жилища. Има спирания в електрозахранването, което от нощес насам към момента не е изцяло възобновено.
Валията на Анталия Караоглу заяви, че са потърпевши 25 души, които са получили здравна помощ. Двайсет и трима са изписани, двама остават в болница.
Кметът на Каш Каджаер заяви, че смерчът, който вилнял към 10 минути, се извил сред турското населено място Каш и гръцкия остров Кастелоризо, който е на към 20 минути разстояние от турския бряг с лодка.
Бурята била краткотрайна, само че толкоз мощна, че били съборени към 75 електрически стълба, доста дървета били изтръгнати от корен, разрушени били покривите и стените на доста къщи, изпочупени били прозорците на над 30 вили по крайбрежието, повлечени били десетки коли.
Но най-силни са провалите в парниците, потърпевши били десетки тонове домати и парникови зеленчуци.
В потърпевшите селища са изпратени екипи на Службата за дейности при бедствия, медицински екипи за спешна помощ и екипи на пожарната за възобновяване на провалите и оказване на помощ на потърпевшите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР