Силите за противовъздушната отбрана на Русия са разкрили действията на

...
Силите за противовъздушната отбрана на Русия са разкрили действията на
Коментари Харесай

Русия вдигна С-27 срещу бомбардировачи на САЩ над Балтийско море

Силите за противовъздушната защита на Русия са разкрили дейностите на стратегически бомбардировачи В-52Н на военновъздушните сили на Съединени американски щати и разследващи самолети над неутралните води на Балтийско море и са ги придружили с изтребители, оповестиха съветското военно министерство.

" На 15 юни 2020 година дежурните сили на противовъздушната защита на Западния боен окръг навреме разкриха дейностите на стратегически бомбардировачи на Военновъздушни сили на Съединени американски щати В-52Н и разследващи самолети на непознати страни над неутралните води на Балтийско море и бяха ескортирани от съветски изтребители ", се споделя в известието на съветските военни.

Уточнява се, че на доста разстояние от държавната граница на Русия, самолети на непознати страни непрестанно се следили от съветските радари.

За прехващане на въпросните американски военни самолети във въздуха са били вдигнати изтребители Су-27 на Балтийския флот.

" Не беше позволено нарушаване на държавната граница на Руската федерация. Полетите на съветските самолети бяха изпълнени в строго сходство с интернационалните правила за потребление на въздушното пространство ", настояват още съветските военни.

Стратегически и разследващи самолети на Военновъздушни сили на Съединени американски щати и на НАТО прелитат над Балтийско море като част от ученията на страните от Северноатлантическия алианс " Балтопс-2020 ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР