Силите за отбрана на Украйна продължават да сдържат настъплението на

...
Силите за отбрана на Украйна продължават да сдържат настъплението на
Коментари Харесай

Войната: 400 000 украинци - заложници в Мариупол, в Турция почват преговори

Силите за защита на Украйна не престават да сдържат настъплението на съветските въоръжени сили в Донецк, Слобожански и елементи от Таврия. Продължава защитата на украинските градове Харкив и Охтирка. Основните старания са ориентирани към попречване на настъпването на съперника в югоизточно направление. Продължава кръговата защита на град Мариупол, заключи тази заран Генералният щаб на украинската войска.
Свалени 4 съветски самолета и 2 хеликоптера

В същото време държавната граница с Република Беларус продължава да се охранява по цялото продължение от украинската войска. Украински бранители пазят град Чернигов. Предприемат се ограничения за въздържане на съперника от нахлуване в посока Киев.
В южна посока съперникът е арестуван в посоките на градовете Кривий Рих (Кривой Рог на съветски - б.р.), Николаев, Вознесенск и обитаемото място Нововоронцовка (Херсонска област).
През последните два дни бойни самолети и зенитно-ракетни подразделения са унищожили четири щурмови самолета Су-25 и два противников хеликоптера.
https://www.clubz.bg/uploads/2022/03/украйна война сн некста.JPG " border= " 0 " alt= " " width= " 605 " height= " 404 " /> От началото на война Русия е блъснала Украйна със 710 ракети,
сочат данни на Министерството на защитата на Съединени американски щати.

17 ранени в родилно поделение
Президентът на Украйна Владимир Зеленски назова съветския удар против родилния дом в Мариупол „ крайното доказателство за геноцид “. Детската болница и родилното поделение в южния украински град бяха разрушени от съветски въздушен удар в сряда следобяд, оповестиха украинските управляващи. Зеленски сподели, че децата са заровени под руините, а регионалният шеф сподели, че 17 души са ранени. „ Детска болница, родилно поделение. Как те заплашиха Руската федерация? ", попита Зеленски.

Министерството на външните работи на Русия удостовери потреблението на оръжейната система TOS-1A в Украйна, заяви Англия. Министерството на защитата на Обединеното кралство съобщи, че системата употребява термобарични ракети, създаващи запалителни и взривни резултати.

Украйна упрекна съветските сили, че " държат 400 000 души за заложници " в Мариупол. Украинският външен министър Дмитро Кулеба сподели, че градът, където изискванията са разказани като „ апокалиптични “, към момента е обстрелван от съветски войски макар съглашението за основаване на безвреден кулоар за евакуация на цивилни.
https://www.clubz.bg/uploads/2022/03/война украйна мархалевка сн некста.JPG " border= " 0 " alt= " " width= " 553 " height= " 369 " /> Този човек в село Мархалевка е изгубил цялото си семейство.
Оцеляла е единствено котката.

Лондон праща оръжия на Киев, България не дава самолети

Англия възнамерява да достави зенитно оръжие " Старстрек " и " дребна партида " противотанкови ракети " Джавелин " на Украйна, до момента в който съветските сили се доближават към Киев, сподели английският министър на защитата. Българското държавно управление заяви, че няма да даваме на Украйна нашите руски изтребители, а ще се ограничаваме единствено с филантропична помощ.
Преговори в Турция, евролидерите - във Версай

Руският външен министър Сергей Лавров кацна в Турция за договарянията лице в лице в четвъртък с украинския си сътрудник Дмитро Кулеба, среща на най-високо равнище сред двете страни след нахлуването на Русия. Кулеба предизвести във видео във фейсбук, че упованията му са „ лимитирани “. Досега страните са взели участие в договаряния на по-ниско равнище в Беларус, най-вече по филантропични въпроси.

Лидерите на 27-членния Европейски Съюз ще се срещнат във Версай в четвъртък и петък. В проектодекларация, готова за срещата на върха, се споделя: „ Агресивната война на Русия съставлява тектонска смяна в европейската история “. Очаква се водачите да обсъдят намаляването на енергийната взаимозависимост на блока от Русия и настояването на Украйна за присъединение към Европейски Съюз.

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР