Силите за отбрана на Украна постигнаха тактически успех след освобождаването

...
Силите за отбрана на Украна постигнаха тактически успех след освобождаването
Коментари Харесай

Военен експерт: Руските окупатори живи от Бахмут няма да излязат, ще ядат плъхове

Силите за защита на Украна реализираха тактически триумф след освобождението на селата Клещеевка и Андреевка, намиращи се на 8 км от Бахмут, само че да се приказва за освобождението на града-крепост още е рано, декларира в изявление за  Obozrevatel  военният специалист, полк. Пьотр Черник.
 
" Направена е голяма крачка напед по посока оперативното обграждане на Бахмут. Руснаците ще се борят до гибел за запазването му. Защо? Защото той има политически смисъл. Путин сподели, че са го завладяли, награди ги. Като знаем, че руснаците умеят всеобщо да умират за родината, за величието й ", в съответния случай за Путин, то те това ще създадат. Няма да могат да го изоставен ", отбелязва специалистът. 
 
Полк. Черник прибавя, че най-хубавият сюжети, който може да се случи през околните седмици - това е оперативното обкръжване на руснаците в Бахмут. Тогава ще се случи слагането на единствения път Т-0513 под огневия надзор на украинската артилерия. 

" Що се отнася до самата борба за Бахмут, то аз не съм убеден, че тя би трябвало да се прави по метода, който руснаците ползват. Ще напомня, че руснаците превземаха Бахмут на големи маси пушечно месо. Ние не можем да си позволим да хвърляме нашите бойци с хиляди, защото Бахмут би трябвало да бъде взет. По-мъдро е да отрежем цялата логистика на врага, тъй че те да стартират да ядат плъхове. Мисля, че по този начин ще стане ", декларира Черник.  
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР