Силистренската болница е може би единствената, която няма проблеми със

...
Силистренската болница е може би единствената, която няма проблеми със
Коментари Харесай

Болницата в Силистра няма проблеми със заплащането на сметките за ток


Силистренската болница е може би единствената, която няма проблеми със заплащането на сметките за електрическа енергия, съгласно шефът й доктор Васил Славов.
Лечебното заведение обслужва седемте общини в района и главният й проблем в този миг е прекъсването на плановия банкет, по тази причина и приходите й били със 100 хиляди лв. по-малко от предстоящите.

Ръководството приготвя план за фотоволтаична система, която да направи болничното заведение енергийно самостоятелна.

Високата цена на тока не тормози шефът на МБАЛ – Силистра доктор Васил Славов. Разликата в сметките за декември 2020 година и декември 2021 година е 100 хиляди лв..

Според доктор Васил Славов покачване с 15-20 % на цените на клиничните пътеки би покрило инфлационните промени и идното повишаване на минималната работна заплата. Ограничаването на плановия банкет пък е развой, който води до понижаване на приходите в една болница.

Като доказателство за това, че са нужни вложения, са 50-те хиляди лв., които силистренското лечебно заведение месечно икономисва от построената през лятото кислородна централа, финансирана от Министерство на здравеопазването. От там преди година са дали единодушие да бъде построена и фотоволтаична система, която да направи болничното заведение енергийно самостоятелна. Необходимата мощ е от 500 киловата и ще коства към 800 хиляди лв.. Плановете са това да се случи в идващите две години.
От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Незабравка Кирова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР