Силен ръст от 40% само за последните месеци отчетоха брокери

...
Силен ръст от 40% само за последните месеци отчетоха брокери
Коментари Харесай

Силно поскъпване на крайградските имоти

Силен растеж от 40% единствено за последните месеци регистрираха брокери в цената на крайградските парцели в Прага. Ако през месец май 2019 година цената на квадратен метър е бил 1195 EUR, то за същия месец на настоящата година офертните стойности към този момент са 1670 EUR/кв.м. Средно за пазара в Чехия нарастването на годишна база е 17%.

За момента тази наклонност не се придвижва на наемния пазар на къщи и вили. „ Няма доста повишение на наемните равнища на тези парцели в покрайнините на столицата и огромните градове. Има лек растеж, само че той не надвишава нормалния “, разяснява Петр Фикс, притежател на уебсайт за недвижими парцели. Всяка къща и вила към огромните градове, обаче се преглежда три пъти повече по отношение на предходната година.

Повечето хора през настоящата година ще прекарат лятната почивка в Чехия, имат свободни средства и по тази причина търсят парцели за отдих в родината си. Търсенето на къщи и вили в Чехия регистрира забележителен растеж. „ Наблюдаваме забележителен интерес в тази категория с 47% по отношение на предходната година “, споделя анализаторът Шарлота Смутна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР