Силен отзвук в световните медии за визитата на папа Франциск

...
Силен отзвук в световните медии за визитата на папа Франциск
Коментари Харесай

Световни медии за посещението на папата в България

Силен отзив в международните медии за визитата на папа Франциск у нас. Британската БиБиСи акцентира, че съществена цел на визитата на Светия отец е стопляне на връзките сред католическата и православната черква.

 © БГНЕС
Сред акцентите е и отводът на Българската православна черква за взаимна молитва с папата. БиБиСи приказва и за т.нар от папата " демографска зима " в страната ни и нуждата страната да подкрепя младите фамилии, с цел да имат тласък да раждат повече деца.

Евронюз подчертава върху апела на папа Франциск България и българите да отворят сърцата си към бежанците. Телевизията споделя и за днешното му посещаване в бежанския център във " Враждебна ".

Дойче Веле споделя, че изборът на България и Македония за 28-мото пътешестване в чужбина на папата не е инцидентен. Според немското издание, макар че католиците са малцинство в страната ни, отношението на българите към визитата на Франциск, е повече от позитивно.

Хладното посрещане от страна на БПЦ и самотната молитва на папата в катедралния храм " Св. Александър Невски " са водещи в публикацията на Ню Йорк Таймс. Вестникът помества и изявленията с жители, които през вчерашния ден са участвали на площада, а част от тях показват несъгласието си с позицията му по въпросите за бежанците.
Още по тематиката ПАПА ФРАНЦИСК В БЪЛГАРИЯ
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР