Силата на кучето и Уестсайдска история взеха най-престижните награди Златен

...
Силата на кучето и Уестсайдска история взеха най-престижните награди Златен
Коментари Харесай

Връчиха Златните глобуси без бляскава церемония, ето победителите

" Силата на кучето " и " Уестсайдска история " взеха най-престижните награди " Златен глобус " на гала, която тази година не беше предавана по малките екрани. Призът наподобява леко подценен от Холивуд, тъй като спечелилите бяха разкрити посредством блог онлайн и без нормалната блестяща гала.

Мрачният уестърн на Джейн Кемпиън " Силата на кучето " стана вторият филм, режисиран от жена, който печели оценката за най-хубава драма . Лентата завоюва и премията за най-хубав режисьор и най-хубав артист в поддържаща роля за Коди Смит-МакФий.



Римейкът на " Уестсайдска история " на Стивън Спилбърг взе премията за най-хубава комедия или мюзикъл, а също беше измежду номинираните за основна и поддържаща женска роля за звездите Рейчъл Зеглер и Ариана ДеБоуз.



Уил Смит и Никол Кидман завоюваха премиите в категориите за най-хубав артист и актриса във кино драми за функциите си в " King Richard " и " Being the Ricardos ".

Но нито една от звездите не присъстваше, както нормално, в " Бевърли Хилтън ".

Наградите, които обичайно се наблюдават от близко поради триумфа в боксофиса и очакванията за " Оскар ", който може да се обезпечи от успеха на Глобусите, бяха мощно засенчени от дълготраен спор за етичните пропуски на уредниците. Асоциацията на задграничната преса в Холивуд - група от към 100 създатели на развлекателни материали, свързани с задгранични издания, е упреквана в голям брой пропуски - от корупция до расизъм.

Наградите " Златен Глобус " по традиция са оповестени за най-голямото празненство в Тинселтаун - през последните години събитието е било следено от милионна телевизионна публика и е пораждало гневни диспути и мнения в обществените медии. Тази година NBC се отхвърли от излъчването му, а събитието не съумя да се наложи в Twitter, където почитателите на попкултурата бяха по-ангажирани със гибелта на известния американския комедиант Боб Сагет.

Ето и всички спечелили:

Най-добър филм драма: " Силата на кучето "

Най-добра комедия или мюзикъл: " Уестсайдска история "

Най-добър артист в драма: Уил Смит, " Крал Ричард "

Най-добра актриса в драма: Никол Кидман, " Да бъдеш рикардос "

Най-добър комедиен артист: " Андрю Гарфийлд ", " Тик Ток... Буум "

Най-добра комедийна актриса: Рейчъл Зиглер, " Уестсайдска история "

Най-добър режисьор: Джейн Кемпиън, " Силата на кучето "

Най-добър трагичен сериал: " Наследниците "

Най-добър сценарист: Кенет Брана, " Белфаст "

Най-добра анимация: " Енканто "

Най-добър чуждоезичен филм: " Карай колата ми "

Източник: БГНЕС
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР