Сикхски морски пехотинец твърди, че е готов да заведе дело

...
Сикхски морски пехотинец твърди, че е готов да заведе дело
Коментари Харесай

Сикх съди ВМС на САЩ, за да носи тюрбана и брадата си по време на служба

Сикхски морски пехотинец твърди, че е подготвен да заведе дело против Военноморски сили на Съединени американски щати, с цел да му бъде обещано позволение да носи брада и тюрбан когато и да е, в сходство с неговата религия.

Първи лейтенант Сухбир Тур е настоящ офицер на работа в центъра по сухоземен пердах на морската пехота в Туентинайн Палмс, Калифорния, с 3-ти батальон, 11-та морска пехота. Той се причислява към корпуса през 2017 година

В изявление за New York Times Сухбир споделя, че в началото е бил подготвен да носи обичайна униформа на морската пехота, да обръсне брадата си и да подстриже косата си, тъй като е считал, че е неверно да желае да го освободят от тези отговорности, без да е дал нещо в подмяна. Това се трансформира, когато предходната пролет е нараснал в капитан.

През март 2021 година благодарение на застъпническа група Сикхска коалиция той подава молба за усвояване на религиозна основа, което да му разреши да резервира брадата си, да не се подстригва 0 номер и да носи тюрбан.

Сикхската религия изисква мъжете да не се бръснат или подстригват и да покриват косата си с тюрбан. Сикхите също носят разнообразни религиозни предмети, в това число дребен нож или параден меч, прочут като „ кирпан “; дребен дървен гребен, наименуван „ канга “; дребна стоманена гривна, известна като „ кара “; и памучни „ войнишки къси панталони “ или по-дълго долни дрехи, наречено „ качера “.

Службата отхвърля молбата му през юни. Тур обаче апелира решението и американския флот въпреки всичко почита молбата му отчасти два месеца по-късно, като му разрешава да носи брадата и тюрбана си при избрани условия. Въпреки това, той ще би трябвало да се обръсне и да отстрани тюрбана, в случай че е назначен в церемониална част, а също и когато е на задача и когато получава в допълнение възнаграждение за работа в изключително рискови обстановки.

„ Последиците в действителния свят от неуспеха при разполагане на морска част, като тази, която ръководите, биха могли да застрашат живота на морските пехотинци и на тези, които разчитат на тях за осъществяване на задачата си “, написа генерал-лейтенант Дейвид Отиньон, началник на екипа по човешки запаси, в писмо до Тур. „ Корпусът не може да опитва с съставените елементи на осъществяването на задачата, без да поеме риск от неуспех. “

Това отчасти почитание на молбата е наречено „ ненапълно и незадоволително, което признава правото му да поддържа своите вероизповедания, само че въпреки всичко постанова неоправдани ограничавания за свободното му изповядване на вяра “ от Сикхската коалиция. Адвокатът на Тур, Жизел Клапър, също го съпоставя със „ задължаване някой да раздели самоличността си “.

Така групата обмисля какви стъпки да предприеме, преди да се наложи да заведе дело.

 Sikh Coalition Im

Демонстрация на Сикхска коалиция срещу насилието в учебно заведение

„ Повече от три години доказвах уговорката си да се показва чудесно в Корпуса на морската пехота на Съединени американски щати и да пазя страната си “, споделя Тур. „ Сега просто апелирам за религиозна последователност, която да разреши трайно моя тюрбан и брада, с цел да мога още веднъж да бъда правилен на вярата си, до момента в който не преставам служебната си кариера. “

„ На процедура споделяме, че повода, заради която не можете да служите или не можете да запазите религиозната си еднаквост, повода, заради която би трябвало да изтрием вашата религиозна принадлежност, е, че вие ​​сте в ролята на обществено лице “, прибавя Клапър. „ Това за мен е проблематично, тъй като в реалност не е закономерен мотив и също идва от извънредно стар метод на мислене. “

Според представителя на корпуса на морската пехота майор Джордан Кохран, позицията на Тур като артилерийски офицер прави рисково за него да носи тюрбана и брадата си, до момента в който е на задача. В диалог с Military.com Кохран загатва раздела в регламента по отношение на религиозната последователност, който излага заплахите за човешкия живот.

Амрит Каур Аакре, юридически шеф на Сикхската коалиция, схваща, че армията има основателни опасения за сигурността, само че счита, че казусът на Тур е друг. „ Това, което видяхме в тази ситуация на 1-ви лейтенант Тур, обаче, е непрестанен напън да обоснове възраженията си за последователност в остарели показа за единение и единодушие на единиците, които не отразяват разнообразието на нашата нация “, сподели той.

Сикхите, които служат във Англия, Канада и Австралия, от дълго време носят тюрбани, до момента в който са в униформа, а други го вършат и сега по други клонове на американската войска. Ако настояването на Тур бъде утвърдено, Коалицията споделя, че евентуално това ще е първия път, когато Корпусът на морската пехота е дал на сикхите цялостна последователност.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР