Сигурността на България е и сигурност на САЩ. Това каза

...
Сигурността на България е и сигурност на САЩ. Това каза
Коментари Харесай

Херо Мустафа: Сигурността на България е и сигурност на САЩ

Сигурността на България е и сигурност на Съединени американски щати. Това сподели посланикът на Съединени американски щати у нас Херо Мустафа на публична гала в Гербовата зала на " Дондуков " 2. Днес тя беше удостоена от президента Румен Радев с медал „ Мадарски конник “ първа степен за заслугите си за задълбочаването на стратегическото партньорство сред България и Съединени американски щати, както и за разширението на двустранното съдействие във всички области от съвместен интерес, съобщи Българска телеграфна агенция.

Посланик Мустафа съобщи, че за нея е огромна чест да бъда удостоена с медал „ Мадарски конник “ и уточни ,

че това е удостоверение за сполучливото съдействие сред България и Съединени американски щати, както и знак на дълбокия и дълготраен съюз сред двете страни. Връзката сред Съединени американски щати и България е извънредно мощна и значима, и нашите две страни работят в тясно съдействие, с цел да я развиват още по-силна, означи дипломат Мустафа. 

Тя съобщи, че България е извънредно скъп член на НАТО и на Европейския съюз ,

и извънредно значим стратегически сътрудник на Съединени американски щати. 

Като военни сътрудници сме задълбочили работата сред нашите сили със взаимни учения и образования, работим дружно за усилване на НАТО, означи дипломат Мустафа. По думите ѝ устойчиво достижение през последните години е в областта на модернизацията на военните сили и за оперативната съгласуемост на НАТО. 

На районно равнище тя уточни, че Съединени американски щати поддържат желанието на България да диверсифицира източниците на сила

и да предизвиква енергийната сигурност. По думите ѝ увеличеното многообразие на източници на сила подкрепя и България, и Балканите, и потребителите в цяла Европа. 

Тя означи, че страната ни е напреднала също в диверсифицирането на нуклеарното си гориво и при доставките на петрол. 

Съединени американски щати са отдадени и в задълбочаването и развиването на нашите стопански връзки, сподели още дипломат Мустафа и добави: " Силните стопански системи и директните задгранични вложения са тясно свързани със системи, които приоритизират върховенството на правото и самостоятелните медии и старания в областта на битката с корупцията ". 

Тя поздрави българския парламент за приемането на законодателни промени за задълбочаване на битката с корупцията

и уточни, че и идващият парламент би трябвало да продължи тази наклонност – с приемането на законодателство за контрол на прокуратурата и битката с корупцията. 

Отбелязвайки 120-годишнината в дипломатическите ни връзки, мога да кажа решително, че връзките ,

които скрепяват нашите два народа, в никакъв случай не са били по-силни. Възстановили сме и сме разширили двупосочния превоз, културните и просветителните връзки, сподели още дипломат Мустафа. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР