Сигурно знаете, че не всички котешки болести, пренасяни от толкова

...
Сигурно знаете, че не всички котешки болести, пренасяни от толкова
Коментари Харесай

Бяс при котката - симптоми, причини, лечение

Сигурно знаете, че не всички котешки заболявания, пренасяни от толкоз скъпите ни домашни любимци са лечими и за жалост, съответната тематика ще е точно за бяс при котката- болест, която в съвсем всички случаи приключва със гибел.

Ваксинацията срещу котешки бяс е наложителна по отношение на настоящите закони на Република България, само че е ясно, че не всички стопани на котки подхващат тази мярка.

Тъй като ще приказваме съответно за котешки бяс, може би е малко успокоителен факт, че тази болест се предава при контакт с диви животни или към този момент инфектирани домашни любимци. Но, откакто прочетете следните редове, най-вероятно бихте ваксинирали незабавно вашата котка.

За да се замислите по-сериозно върху имунизация на котката ви против бяс, ще ви покажем 3-те съществени стадия и обвързваните с тях признаци на котешки бяс.

Първи етап на котешки бас

Той протича за към 1-3 дни след заразяването на котката (обикновено посредством захапване на диво животно). Тя ще се трансформира в напълно асоциално животно, което ще се стряска от всеки звук и ще търси място, на което да се скрие. Заедно с това ще стартира да хапе предмети и други неядливи движимости, което евентуално е първият индикатор, че котката е инфектирана с бяс. Същевременно ще запознае да отхвърля да се храни.

Втори етап на котешки бяс

 Бяс при котката - признаци, аргументи, лекуване

През 2-4 ден от заразяването котката ще стартира да става нападателна - ще стартира да хапе както всички членове на фамилията ви (без значение дали е различен домакински любим или личните ви деца), по този начин и себе си. Ще престане да се храни, тъй като челюстите ѝ ще се сковават. А на моменти агресивността ѝ може да бъде сменена с тотална меланхолия.

Трети етап на котешки бяс

Рядко може да се направи внезапно разграничение на прекосяването от 2-рия до 3-тия етап на заболяването, тъй като откакто котката стартира да прави гърчове, тя умира. Понякога това се случва на 5-ти ден от болестта, само че може да стане и на 3-4-тия ден.

Ефективно лекуване на котешки бяс на процедура не може да бъде обезпечено, само че е обезпечено, че всеки, който е имал непосредствен контакт със инфектираното животно, надлежно също се е заразил...

Предупредихме ви, че тематиката за котешкия бяс не е по никакъв начин приятна за четене, само че пък би трябвало да сте разбрали, че профилактиката/ имунизацията на мъркащата ви писана не предстои на обсъждане.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР