Сигурно вече сте чули за PL Speakeasy Bar, който отвори

...
Сигурно вече сте чули за PL Speakeasy Bar, който отвори
Коментари Харесай

5L Speakeasy Bar

Сигурно към този момент сте чули за PL Speakeasy Bar, който отвори порти на мястото на от дълго време забравения " Баркод " на ул. " Шишман ". Доста звук се подвигна около откриването му, може би най-много поради концепцията да се влиза по един по-нестандартен метод, който кара посетителите да се усещат отдадени в някаква загадка. На мен тази концепция ми хареса – да се сътвори ореол на секретност и подстрекателство за селектирана аудитория.

За тази идея загатва и името на бара - Speakeasy са наричани заведенията, в които се сервира алкохол по време на сухия режим в Щатите. Там естествено се е влизало с ключова дума, а извън те по нищо не са напомняли питейни заведения, нито с табела, нито по различен метод. През последните години техният сексапил още веднъж се преоткрива из Европа, там питейните заведения носят отличителната ретро атмосфера, звучи достоверен джаз от началото на 20 век, и напитките са превърнати в фетиш. Бармани постоянно са самите притежатели, те познават тайните на миксологията, само че и усетите на множеството си клиенти.

Сега София има собствен личен Speakeasy бар, който се назовава и 5L /пет-ел/в добавка и заигравка с cocktail. Собствениците към този момент имат опит с сходен бар в Скопие. Барът всичко си има – разнородни по тип и величина пространства, свързани с коридори и стълби, които хем основават уют, хем и възприятие за придвижване и динамичност. Тухленият пруски свод на най-ниското равнище в допълнение привнася сексапил към атмосферата. Интересни предписания за коктейли, общителен личен състав и качествени питиета допълват картинката. Всяка зала си има име и идея, само че какви тъкмо, ще би трябвало да питате на място.

За страдание, от няколкото ми визити там стигнах до извода, че към този момент концепцията за общество на съзаклятници още не се получава. Последния път, в който бях там, публиката бе извънредно разнородна, от осемнайсетгодишни хлапета, които отскачат постоянно до тоалетната, през шумна група девойки с униформени дрехи и на места екстеншъни, до симпатични градски герои, които от дълго време не са излизали от къщи. В последна сметка обаче PL Speakeasy Bar e прекомерно добра концепция, с цел да не откри своите същински ценители и аз имам вяра, че това рано или късно ще се случи.

 

 

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР