Сигурно сте се убедили, че няма вълшебна формула, а още

...
Сигурно сте се убедили, че няма вълшебна формула, а още
Коментари Харесай

7 продукта за здраве и красота през цялата година

Сигурно сте се убедили, че няма вълшебна формула, а още по-малко лекарство, което да ни защищити от всички заболявания и вируси. И въпреки всичко можем да създадем няколко напълно елементарни неща, за да останем здрави през цялата година. 

Ключът към положителната форма и красотата се крие в умереното, постоянно придвижване и в уравновесеното хранене с потребни артикули.

Ако се питате какво значи последното, отговор ще ви дадат американски учени, които въз основа на настоящи проучвания върху най-често срещаните опасности за здравето, са съставили целесъобразен лист на най-полезните продукти. Ето го и него:

Домати

Не на вятъра ги назовават “червените слънца ”. Този зарзават “грее ” измежду останалите поради високото си наличие на ликопен – вещество, предпазващо от рак, както и на витамин С, укрепителен сърцето и съдовете.

Чушки

Спокойно можете да замените таблетките мултивитамини с… чушки. В тях има цялостен комплекс от по този начин нужните ни витамини –  С, В1, В2, В9, Р, РР. Незаменими са и поради високото съдържание на каротен. Особено потребни са за хора, страдащи от меланхолия, диабет, неприятна памет, бодърствуване и изтощеност.

Горски плодове

Спомняте ли си детската гатанка “Мъничко, червеничко, царя от пътя отбива ”. Ако сте не запомнили “Що е то? ”, отговорът е “ягода ” и с право печели царското внимание.

Диви ягоди, малини, къпини, боровинки… Горските плодове са извънредно потребни за здравето ни, поради потвърдено богатото си наличие на витамини и минерали.

Добрата фигура също печели от тях, тъй като са нискокалорични. Допълнителен плюс е да се поразходите из гората, с цел да си ги набавите.

Соеви ядки

Или както ние си ги назоваваме – стръгали. Американските учени са ги предложили като нискокалоричен сурогат на орехите, които са с високо наличие на мазнини. Соевите зърна не им отстъпват по изгоди за паметта и естествената сърдечна функционалност.

Спанак

Освен, че съдържа желязо, е определен поради способността си да се бори с раковите кафези. Ако са ви нужни още рекомендации, питайте Попай Моряка.

Зехтин

Кехлибареното злато намира справедливо място в листата поради високото наличие на потребни мазнини и антиоксиданти. Дори и да сте на диета, не се лишавайте от потребните му свойства.

Телешко месо

Макар че е алено месо и мнозина го изключват от диетата си, телешкото месо е оскъдно на мазнини и извънредно богато на по този начин нужните ни белтъчини.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР